Weergaloos! Rode Duivels geven masterclass weg onder regie van De Bruyne, goed voor hattrick aan assists en goal

Schotland
SCH
Schotland SCH
0
4
België BEL
BEL
België
Virtueel zeker van het EK. Opdagen in de volgende match tegen San Marino volstaat. Veel belangrijker: het voetbal dat de Duivels brachten in Hampden Park. Een topfavoriet op EK-triomf waardig. Zeker met deze De Bruyne.
Photo News

Zo snel ben je dan alweer verzoend met deze lichting Duivels. Drie dagen na de miskleun in San Marino, volgde vanavond een Belgische masterclass in Glasgow. Of wat dacht U van een herhaling van die weergaloze WK-counter tegen Japan? Mertens die de loopbeweging van De Bruyne zag, ‘KDB’ die aflegde voor Lukaku. In 12 seconden van de ene naar de andere goal. Romelu’s 49ste. Dat nummer 50 niet volgde, was misschien de enige wanklank van de avond. Zo groot was de Belgische luxe.

Action Images via Reuters

Dé heerser van Hampden Park: Kevin De Bruyne. Goed voor maar liefst drie loepzuivere assists in die eerste helft. Vermaelen en Alderweireld bedankten. Schotland gedegradeerd tot meeloper en dan zijn we nog lief voor de puppies van Steve Clarke. Arme ‘Tartan Army’. De tweede helft werd een maat voor niets. Alleen het orgelpunt voor De Bruyne volgde, op assist van Lukaku. Het EK mag morgen beginnen.

BELGA

Met 18 op 18 is België zo goed als zeker geplaatst voor Euro 2020. Het verschil met de nummer drie in de stand, Kazachstan (7 punten), bedraagt elf punten terwijl er nog twaalf te verdienen zijn. Mathematische zekerheid is er pas komende speeldag na de thuiswedstrijd tegen San Marino. Rusland volgt na de 1-0 thuiszege van tegen Kazachstan met 15 op 18 op de tweede plaats in de groep. De top twee van elke groep is rechtstreeks geplaatst, aangevuld met vier landen die zich plaatsen via play-offs. Aan die play-offs, min of meer de vervanger van de vroegere barrages, nemen de winnaars deel van de in totaal zestien groepen uit de vier divisies van de Nations League.

De Bruyne: “Ik deed gewoon mijn job”

Courtois: “Was belangrijk om de nul te houden”
65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Waar blijven de reacties van diegene van het niveau Cleynhens en Deploige die onze RD hier uitscholden voor luiaards en profiteurs en nietsnutten en dikke nekken die op geen blaas konden trappen ? Wat maken die zichzelf keer op keer belachelijk met hun afkeer naar bepaalde goedbetaalde spelers. En Lucas Vanbist ergens tegengelopen misschien ?

 • Willem Leeuw

  Degelijke overwinning met de Bruijne als uitblinker. Van het Schots elftal is weinig meer van over als je vergelijkt met vroeger.

 • Matthias BREUGELMANS

  De zielige reacties van Bruggesups zijn er weer. Tielemans, Dendoncker (en Verschaeren) staan er omdat zij de toekomst zijn. Maar ze krijgen blijkbaar vooral kritiek omwille van hun clubverleden, ze doen het bij hun (Premier League) clubs nochtans goed. Vanaken is al 27 (!!) dus hij is al geen toekomst meer en er is nog steeds geen enkele interesse uit het buitenland voor hem dus is hij ook niet voldoende om iemand die wel in een sterke competitie speelt uit te ploeg houden.

 • Frederik Janssens

  Eigenlijk zouden ze beter in de kwalificatiematchen eens tg Nederland, Duitsland of Frankrijk moeten spelen. Dan pas weten we waar we staan. We hebben altijd het geluk om tegen zwakke ploegen uit te komen. Liever spelen in de voorrondes tegen sterke ploegen dan pas spelen op het EK tegen de sterke ploegen. Dan ben je tenminste goed voorbereid op het EK. En verliezen we tg de sterke ploegen id voorrondes en zijn we er niet bij op het EK, so be it.

 • Jan Verhelst

  Nu nog een keer presteren tegen echte grote voetballanden als Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Nederland.....