Waar ligt de toekomst van KDB?

PHOTO_NEWS
Kevin De Bruyne heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Dat zei de Rode Duivel dinsdag na de training van de Belgen. De middenvelder van de Duitse vicekampioen Wolfsburg is al langer gegeerd wild op de transfermarkt, maar heeft zelf nog met niemand gepraat en weet nog niet waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. "Ik heb nog niets beslist, ik heb tijd en geen stress."

De Bruyne werd gisteren door zijn collega's uit de Bundesliga nog verkozen tot Speler van het Jaar. "Dat beschouw ik toch als een grote eer, zeker omdat je medespelers je bekronen. Echt verrast was ik niet, dit seizoen heb ik immers bewezen dat ik bijna voortdurend op een heel hoog niveau gespeeld heb", oordeelde de draaischijf van die Wölfe, die door zijn prestaties op de radar staat van enkele Europese topclubs. "Mijn manager heeft wel al enkele informele gesprekken gehad, maar ikzelf heb nog met niemand gepraat. Ik ben altijd rustig gebleven en heb mijn matchen gespeeld. Na de interland in Wales vertrek ik op vakantie en praat ik met Wolfsburg. Ik heb nog niets beslist, ik heb tijd en geen stress."

BELGA

Over zijn blessure:
De Bruyne maakte vandaag de training van de Duivels vol en lijkt stilaan verlost van zijn vervelende blessure aan zijn enkel, die hij in de Duitse bekerfinale had opgelopen. De wonde moest gehecht worden en om risico's te vermijden, liet hij de oefeninterland van zondag in en tegen Frankrijk schieten. In de belangrijke EK-kwalificatie-interland van vrijdag in Cardiff tegen Wales wil de 23-jarige Oost-Vlaming er dan ook opnieuw staan. "Ik heb normaal kunnen trainen en lig perfect op schema. Uiteraard voel ik het nog een beetje en heb ik nog een klein beetje pijn, maar op zich ben ik blij met de manier waarop de training verlopen is", klonk het. "Het had sowieso niet slim geweest om zondag te spelen tegen de Fransen, ik ben vrijdag liever voor de volle 100% fit. De ploeg heeft het tegen Frankrijk 80 minuten lang uitstekend gedaan, maar vrijdag tegen Wales wordt het een heel andere match. Wales is de voorbije jaren net als ons echt gegroeid als ploeg. De winnaar van vrijdag neemt in ieder geval een serieuze optie op een EK-ticket", blikte de middenvelder vooruit op de clash in het Cardiff City Stadium.

BELGA

Over Wilmots:
De Bruyne sneed ook even het mogelijk vertrek van bondscoach Marc Wilmots aan. "Ik zou blij zijn als hij blijft, maar zou het langs de andere kant ook begrijpen als hij vertrekt, zeker als dat naar de club van zijn hart Schalke zou zijn. Marc heeft ons veel geholpen de voorbije jaren, maar het voetbal is nu eenmaal een komen en gaan. Iedereen moet zijn eigen weg gaan."

PHOTO_NEWS


Video