VIDEO. Voetbalbond gooit ‘dirigent’ Martínez in de strijd om stadions weer vol te krijgen bij matchen Rode Duivels

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bondscoach Roberto Martínez is het uithangbord van de nieuwe wervingscampagne van de KBVB met het oog op de voorrondes voor het EK in 2020. “Een vanzelfsprekende keuze”, klinkt het bij woordvoerder bij de voetbalbond Pierre Cornez, voor wie Martínez veel meer is dan een bondscoach alleen: “Voor de start van de campagne hebben we de hulp van onze trainer ingeschakeld. Hij is de jongste jaren een centrale figuur geworden in het Belgische voetbal. Niet alleen is hij bondscoach, ook zet hij zich in voor het Belgische voetbal in zijn totaliteit. Roberto is een voorbeeld van professionalisme. Wat ons betreft was dit een eenvoudige keuze”. In een promotiefilmpje is Martínez te zien als... dirigent.

“Als de fans achter ons staan, dan geeft dat kracht. Hun steun maakt ons een sterkere ploeg”, gaf ook Martínez uitleg bij het initiatief. “De thuiswedstrijden zullen cruciaal zijn in de EK-kwalificatiecampagne. Om op ons best te zijn, zullen we onze fans nodig hebben. Tijdens onze vijf thuiswedstrijden moet er een vijandige sfeer ontstaan, dat zou echt een verschil maken.”

De Rode Duivels trappen de campagne af met een thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Rusland op 21 maart. Tickets voor die interland kosten tussen 20 euro (leden fanclub 1895) en 75 euro (categorie 1). De openbare verkoop voor alle supporters start morgen 28 februari. Ticketprijzen voor de andere thuismatchen tegen Kazachstan (8/6), Schotland (11/6), San Marino (10/10) en Cyprus (19/11) zijn nog niet beschikbaar. Wél kunnen fans een combiticket in categorie 4 (beide tribunes achter doel) aankopen. Het mini-abonnement biedt toegang tot alle vijf de kwalificatiematchen in Brussel en kost 115 euro.

Rv5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Domien Deschutter

  topaffiches zijn het niet. Op WK was het mooi, maar net niet. En dan in de Nations League zo'n kans laten liggen op het einde... Moet dit ons overtuigen dan?

 • Jan Dewolf

  Hoop dat hij ondertussen de tijd vindt om L'Equipe te lezen : letterlijk " Jason Denaeyer was gisteren opnieuw keizerlijk met Lyon tegen Caen en scoorde het eerste doelpunt " . Jason is al weken een der beste zo niet de beste verdediger in de Franse competitie en blinkt nog steeds uit in de Champions League .

 • Raf Ostach

  Van Tillo en Verhoeven: stel u kandidaat, word bondscoach en bewijs dat ge het beter kunt i.p.v. aan de zijlijn commentaar te geven. Dat is makkelijk hè

 • rik van tillo

  met de trein naar Milaan,daar zit een publiek trekker; Maar ja wat baten kaars en bril als dienen uil niet ziene wil

 • Guido Verhoeven

  Echt belachelijk! Zou zich beter bezig houden met de juiste selectie en een degelijk spelpatroon!