VIDEO. De Bruyne: “Niet onze beste match, maar gedaan wat we moesten doen”

Eerlijke Dries Mertens: “Kazachstan is geen goede tegenstander” 

Dries Mertens eiste de hoofdrol op tegen een zwak Kazachstan met een doelpunt en twee assists. De flankaanvaller was na afloop eerlijk: “Kazachstan is geen goede tegenstander. We moesten gewoon winnen en klaar. Maar we hadden er wel zin in, hoor. Dat toonden we zeker in de eerste twintig minuten. We kwamen snel 2-0 voor en wilden daarna misschien iets te veel doen. Ach, het was een leuke wedstrijd. Je speelt met jongens die je begrijpen, altijd fijn”  

Ook Mertens ontsnapte niet aan vragen over de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid. “Ik ben blij voor hem. Dit is een goede stap voor Eden. Kijk, hij hoorde al bij de beste spelers ter wereld, nu moet hij jagen om dé beste speler ter wereld te worden.” 

Kevin De Bruyne: “Gedaan wat we moesten doen” 

Winnen. Dat was de enige opdracht van de Rode Duivels, zo zag ook Kevin De Bruyne. “We hebben gedaan wat we moesten doen”, analyseerde hij na de 3-0-gewonnen match tegen Kazachstan. “Akkoord, dit was niet onze beste match, het was een beetje zoeken. Je mag ook niet vergeten dat de meesten al drie weken niet gespeeld hebben. Maar we hadden de hele match onder controle. Nu is het op naar dinsdag. Want natuurlijk wil iedereen deze periode goed afsluiten. Aan het einde van het seizoen zonder kleerscheuren deze matchen winnen, daar gaat het om.” 

Timothy Castagne: “Heel mooi om mijn eerste voor België te maken” 

Doelpuntenmaker Timothy Castagne was achteraf erg tevreden. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. “Dit wordt een mooie herinnering. Het is heel fijn om mijn eerste te maken. Dat het verrassend was dat ik speelde? Goh, Thomas (Meunier, red.) komt net terug van een blessure en ik heb er een goed seizoen op zitten. Daar heeft de bondscoach naar gekeken. Dit geeft motivatie voor iedereen. Nu moeten we gefocust blijven richting het duel tegen Schotland komende dinsdag.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.