Verschaeren dolgelukkig met treffer, amper 5 Duivels waren jonger bij eerste interlandgoal

Yari Verschaeren maakte vanaf de stip zijn eerste interlandgoal. En daar was de 18-jarige jonkie van Anderlecht bijzonder tevreden mee. “Ik besef het zelf nog niet goed wat er hier gebeurt met mij. Ik heb gewoon mijn eerste goal voor de Duivels gescoord... Dat is altijd een droom geweest, en nu kan ik dat realiseren”, klonk het. “Ik probeer altijd mijn eigen spel te spelen, dat is vandaag min of meer gelukt. Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld. Ook met Anderlecht pakte ik onlangs de drie punten. Ik begin in mijn ritme te komen, dat doet me goed.”

rv

Slechts 5 jongere doelpuntenmakers

1. Fernand Nisot

1912 België-Nederland 1-2

16 jaar en 333 dagen

Fernand Nisot.
rv Fernand Nisot.

2. Paul Van Himst

1960 België-Hongarije 2-1

17 jaar en 28 dagen

Rv

3. Romelu Lukaku

2010 België-Rusland 0-2

17 jaar en 188 dagen

BELGA

4. Jean Capelle

1931 België-Engeland 1-4

17 jaar en 200 dagen

5. Bernard Voorhoof

1928 Frankrijk-België 2-3

17 jaar en 338 dagen

Bernard Voorhoof.
KOS Bernard Voorhoof.

6. Yari Verschaeren

2019 België-San Marino 9-0

18 jaar en 90 dagen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Hugo waarom Mr Cleynhens op zijn plaats zetten maar Debrouwer niet. omdat hij een Club fan is zoals jij. die slak is 28 jaar die gaat Debruyne en Tielemans al zeker niet uit de ploeg zetten en een Verschaere zal rapper vaste waarde zijn dan die slak. Maar ja kritiek geven op een club speler mag niet maar dagelijk rsca spelers of ex spelers afbreken is wel goed. ik hoop dat die slak niet meer mee doet het was een ramp zelf een open doelkans kreeg hij er niet in ze zijn die bal nog aan het zoeken

 • hugo wouters

  Zeer goede invalbeurt van Verschaeren, heel beweeglijk maar Cleynhens, daarom Vanaken afkraken zegt genoeg over jouw voetbal kennis. Hij leest het spel beter dan de meeste van zijn collega's. Bekijk zijn looplijnen, altijd aanspeelbaar, heeft de meeste balcontacten gehad en speelt graag ééntijdsvoetbal, maar het is duidelijk dat jij daar niets van snapt.

 • Luc Cleynhens

  Je ziet nu al dat die jonge gast VEEL meer kwaliteiten heeft dan die slak van Brugge !!!!!!

 • Gaston FOUBERT

  Alleh Debrouwer, is 't weer van dat? Maar ja, we begrijpen je frustratie, 't is ene van RSC Anderlecht.

 • Peter Debrouwer

  Tja, zo kan je ook een 16-jarige inbrengen om de penalty te laten trappen. Cadeau van Martinez omdat die nu eenmaal vriend aan huis is op anderlecht