Vermaelen: "Er wordt terecht veel van ons verwacht"

BELGA
Bondscoach Marc Wilmots had in de 25-koppige selectie van de Rode Duivels opnieuw plaats voor Thomas Vermaelen. Na een jaar vol blessureleed komt de centrale verdediger van Barcelona weer boven water. "Ik ben blij weer op het veld te staan", zei Vermaelen na de eerste trainingsdag in Neerpede ter voorbereiding van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. "Ik sta vrij dicht bij mijn beste vorm."

Vermaelen speelt sinds de zomer van 2014 in het shirt van Barça, maar door blessures stond hij zelden op het wedstrijdblad. De Spaanse pers bestempelde hem als een miskoop, maar nu lijkt het tij te keren. "Bij een club als Barcelona zijn de verwachtingen hoog. Door mijn blessures speelde ik vorig jaar niet, maar nu kon ik de hele voorbereiding meemaken en speel ik wedstrijden. Ik heb geen angst meer om in te grijpen. Fysiek ben ik in orde", verklaarde Vermaelen, die het afgelopen weekend de winnende treffer scoorde tegen Malaga (1-0). "Ik blijf altijd rustig. Dat moet je doen als het goed gaat, maar ook als het slecht gaat."

"Het moet beter"
Door zijn afwezigheid is hij zijn titel als vicekapitein kwijt aan Eden Hazard. "Dat is een keuze van de trainer. Het is een eer, dus ik vind het wel jammer. Maar ook Eden is een belangrijke speler, zowel voor zijn club als voor de Rode Duivels", zei Vermaelen, die waarschijnlijk naast Kompany de verdediging zal dragen tegen Bosnië. "De groep beseft dat het beter moet. De resultaten zijn tegenvallend. De mensen verwachten ook veel van ons en dat is terecht. Donderdag zijn er belangrijke punten te rapen voor de EK-kwalificatie."

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA