Vandaag is D-day: dit is alles wat je moet weten om WK-tickets voor de Rode Duivels te scoren

Benny Proot
Belgische supporters die nog geen kaartjes hebben voor het WK in Rusland van volgende zomer, kunnen vanaf vandaag opnieuw terecht op de website van de Wereldvoetbalbond FIFA. 

Enkel in deze derde verkoopfase, die loopt van 5 december tot 31 januari 2018, kunnen Belgische supporters stoeltjes reserveren in de Belgische vakken. Deze tickets zijn voorbehouden voor de leden van Fanclub 1895. Indien de vraag het aanbod overstijgt, krijgen de trouwste leden op basis van de verzamelde punten voorrang. De toekenning van de tickets vindt na 31 januari plaats, liet de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nog weten.

Acht procent van de totale stadioncapaciteit zal gereserveerd zijn voor supporters van de landen die elkaar treffen. Voor de wedstrijd tegen Panama (18 juni, 17u Belgische tijd) in Sotsji zullen zo'n 3.800 plaatsen voorbehouden zijn voor Belgische supporters. Voor de match tegen Tunesië (23 juni, 14u) in het Spartakstadion in Moskou zijn dat 3.350 plaatsen. De topper in groep G tegen Engeland (28 juni, 20u) wordt afgewerkt in het kleinste WK-stadion (35.010 plaatsen) in de enclave Kaliningrad. Daar zijn slechts 2.800 plaatsen voor de Belgische supporters voorzien.

"Indien die voorbehouden zones in de derde verkoopfase niet uitverkocht zijn, worden de resterende zitjes toegevoegd aan de neutrale zones", zei Pierre Cornez van de KBVB eerder al. Alleen in deze derde verkoopfase zal het dus mogelijk zijn je zitje in het Belgische vak vast te leggen. 

Tenzij de tickets allemaal uitverkocht zijn, worden in een vierde verkoopfase (13 maart - 3 april) op basis van het 'first come, first served'-principe de resterende tickets in de neutrale vakken aangeboden. Een ultieme kans krijgen supporters tijdens een zogenaamde 'last minute verkoop' die zal lopen tot de finale.

Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Drie wedstrijden en dan naar huis !

 • luc debaere

  Ze mogen mij nog 1000€ toestoppen om te gaan kijken naar die omhooggevallen strandjeanetten.

 • Guy muis

  daar geen ik nog geen bal aan uit! als ik een rus wil zien kan ik dat hier ook hihi

 • eric debanne

  Zelfs voor niets alles gratis zou ik niet naar ginder gaan ! Liever voor de tv met een Jupiler en een chips erbij lekker in mijn zetel en ook veiliger !

 • Karl Huysmans

  Eric peeters,mijn plaats mag je ook hebben.0,0%respect voor de gouden generatie(zonder prijzen)heb ik.