Vanaken over Nations League-duels tegen IJsland en Zwitserland: “Wil ook bij Rode Duivels beslissend zijn”

BELGA
Rode Duivel Hans Vanaken stond vandaag de pers te woord naar aanleiding van de komende Nations League-duels. “Als ik speel, zal ik er alles aan doen om te scoren”, klonk het bij de smaakmaker van Club Brugge.

Vanaken werd door Roberto Martínez andermaal opgeroepen voor de Nations League-partijen thuis tegen IJsland (15 november) en uit tegen Zwitserland (18 november). Daardoor kan de Club Brugge-speler niet deelnemen aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. “Dat vind ik niet erg”, luidt het bij Vanaken. “Het is nu eenmaal uniek om voor de nationale ploeg te spelen.”

Of hij veel speelminuten krijgt, valt nog af te wachten. “Ik verwacht niet dat ik in de basis zal staan. Maar als ik speel, dan wil ik beslissend zijn. Ik zal er in dat geval alles aan doen om te scoren. Een beetje zoals bij Club Brugge. Mijn statistieken zijn alvast goed. Hoe dat komt? Dat kan ik niet echt verklaren. Alles valt mee, zeker? Kijk maar naar Ruud Vormer. Vorig seizoen lukte ook alles bij hem. Dat zijn zo van die periodes. Ik zit in de vorm van mijn leven.”

“Het is nu aan mij om die vorm aan te houden. Ik heb wel nog altijd het gevoel dat ik mijn uiterste best moet doen om deel uit te maken van deze groep”, aldus Vanaken. “Er zijn nu ook wel enkele geblesseerden. Wanneer die Rode Duivels terugkeren, dan hoop ik het de bondscoach bij de volgende selecties zo moeilijk mogelijk te maken.”

BELGA

Eerste twee dagen geen beslissing over Romelu Lukaku

De eerste twee dagen zal er geen beslissing genomen worden over Rode Duivels die onzeker zijn voor de Nations League-duels tegen IJsland (15 november in Brussel) en Zwitserland (18 november in Luzern). Dat deelde Stefan Van Loock voor aanvang van de training in Tubeke mee. “De komende 48 uur zullen alle spelers nauwgezet opgevolgd worden. Pas daarna zal hun situatie geëvalueerd worden”, verduidelijkte de woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Vrijdag al gaf bondscoach Roberto Martínez toe dat hij niet zeker is of hij Lukaku zal kunnen inzetten. Bij Manchester United miste de spits de competitiewedstrijd tegen Bournemouth en het treffen met Juventus in de Champions League. Zondag speelde hij wel het laatste halfuur mee in de derby tegen Manchester City en lokte hij een penalty uit.

Photo news
BELGA
BELGA21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Ja we hebben het de laatste 2 matchen gezien hoe goed Radja is. Hij werd gewoon belachelijk gemaakt en kwam NOOIT in het stuk voor. In de een of andere dancing ja daar gaan ze hem misschien missen.

 • marc polfliet

  Men zal Radga missen; zeker weten. Idem zoals tegen Frankrijk op het WK.

 • Frank Vandenbussche

  Gezonde ambitie van Hans. Chapeau! In België is men dit niet gewoon en daarom dadelijk kritiek. Maar waarom niet? Deze matchen zijn ideaal om zich eens te meten met de top. WE zullen snel zien of deze solicitatie geslaagd is of niet. Daarna kunnen de matchen met echte inzet volgen.

 • didier de coster

  bij brugge is hij ok , en das ook het hoogste, wees eerlijk

 • Gerrit gasthuis

  zal van een kouwe kermis thuiskomen