UEFA onthult weg richting WK 2022: Rode Duivels kunnen zich geen misstap veroorloven

Lukaku tegen Zwitserland in de vorige editie van de Nations League.
BELGA Lukaku tegen Zwitserland in de vorige editie van de Nations League.

België zal zich geen misstappen kunnen veroorloven op weg naar het WK 2022 in Qatar. In de kwalificaties in Europa zijn enkel de tien groepswinnaars zeker van een rechtstreeks ticket. De overige drie plaatsen worden verdeeld via barrages. In die kwalificaties zal er trouwens VAR zijn, net als in de komende play-offs richting EK.

Ook interessant: bij de loting voor de volgende Nations League zit België in pot 2 van Nations League A, samen met Frankrijk, Spanje en Italië. Zij zijn dus geen mogelijke tegenstanders. Portugal, Nederland, Engeland en Zwitserland zitten in pot 1, Bosnië, Oekraïne, Denemarken en Zweden in pot 3 en Kroatië, Polen, Duitsland en IJsland in pot 4.

afp4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Schuurbiers

  belgie had er ook al uit gemoeten tegen japan

 • Sobek Wessels

  Het laatste WK vond ik al een grote flop , niet van de Duivels maar wel met de winnaar en organisatie ! Frankrijk die met anti voetbal het WK wonnen en er eigenlijk twee rondes eerder al had moeten uitliggen door dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen verder gingen !? Nu in Qatar een woestijn land waar zelfs geen voetbal competitie is en wie gaat daar naartoe om te supporteren ?

 • Jean Emare

  Hahaha.. corruptie blijft maar duren.

 • Peggy De Clercq

  Was Duitsland niet gezakt wegens laatste in poule met Nederland en Frankrijk ?