Topschutter Fellaini sukkelt met adductoren, maar raakt wellicht fit

Een foto die is geplaatst door Belgian Red Devils (@belgianreddevils) op

De Rode Duivels hebben hun voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatie-interland van vrijdag in Cardiff tegen Wales hervat. Er tekenden 23 internationals present op de oefensessie in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht, Marouane Fellaini was de enige afwezige.

Na een dagje rust was het opnieuw bittere ernst voor de Belgen, die zondag nog knap presteerden in hun oefenpot in en tegen Frankrijk (3-4 winst). Dat gebeurde zonder 'Big Fella', die in het Stade de France nog goed was voor twee doelpunten. "Marouane sukkelt met een verrekking aan de adductoren. Hij heeft gisteren al verzorging gekregen en wordt vandaag opnieuw behandeld", verduidelijkte Marc Wilmots na afloop van de training. "Normaal gezien verwacht ik hem donderdag opnieuw op training", stelde de bondscoach.

Wilmots kon op training wel opnieuw op Kevin De Bruyne rekenen. De Speler van het Jaar uit de Duitse Bundesliga miste het duel tegen Les Bleus omwille van een wonde aan de enkel, maar lijkt fit te geraken voor Wales. Ook de grieperige Kevin Mirallas trainde opnieuw. In de slotfase van de oefensessie raakte Olivier Deschacht nog geblesseerd, al was dat volgens Wilmots niets om zorgen over te maken.

Morgenvoormiddag traint de selectie nog een laatste keer op Belgische bodem, later op de dag reizen de Duivels naar Cardiff. Daar strijden ze vrijdag, in hun zesde kwalificatieduel in de voorronde voor het EK van volgend jaar in Frankrijk, om de leidersplaats in groep B. België en Wales hebben na vijf wedstrijden allebei elf punten, de Belgen hebben wel een beter doelsaldo.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS