Exclusief voor abonnees

Toen Duivels nog duiveltjes waren. Kevin De Bruyne, de wittekop waar je niet naast kon kijken: “Hij kon door zijn calimerogevoel ontploffen van boosheid”

'Jommeke' werd al snel één van de bijnamen van Kevin De Bruyne.
HLN en Photonews 'Jommeke' werd al snel één van de bijnamen van Kevin De Bruyne.
Nu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’ boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. Vandaag: Kevin De Bruyne (29), de metronoom van Manchester City, de voorbije dagen op een piëdestal geplaatst als “beste middenvelder ter wereld”. Terug naar de jonge jaren van De Bruyne.

“Een beetje als Jommeke, maar wel niet zo positief en vrolijk als de stripheld”, valt kleuterjuf Marianne met de deur in huis. “Alleen de speeltijd interesseerde hem. Maar elke speeltijd opnieuw eindigde hij alleen en gefrustreerd. Ik zie hem nog zo voor mij, alleen sjottend tegen de muur onder het afdak, zijn hoofd rood van boosheid.” Ook Ruben Marchand zag zijn vriendje op school regelmatig woest over de grond rollen over voetbalkwesties.

Kevin De Bruyne was een hoogbegaafd natuurtalent. Er werd nog kleuterturnen geprobeerd – best koddig, hoor, zegt mama Anne – maar vanaf de kleuterklas was het al voetbal wat de klok sloeg. Wat een ‘panna’ is, moet je Kevins jongere zus Stephanie niet vertellen: “Ik moest maar in de tuin staan of daar was hij om de bal door mijn benen te spelen.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sven Stolk

    Laat ons samenvatten dat alle Belgen blij zijn in het voetbal dat we nationaal zo een persoon hebben. Zo nuchter, zo sober en zo talentvol. Hij vult het in. Veel vedetten mogen op les bij hem wereldwijd. Einde van de rit is hij Kevin. Hij voetbalt zo graag. Zo een profvoetballer als hij heeft België nog nooit meegemaakt. Hij zou je oprapen op straat je valt. Dat bedoel ik.

  • Roger Deprez

    Hij wist toe al dat hij voetballer zou worden, niet een gemakkelijke jongen toen maar nu een voorbeeldige huisvader met plichtbewustheid.