Exclusief voor abonnees

Toby Alderweireld, de stille kracht van de nationale ploeg: "Ik denk dat België mij wel apprecieert"

Toby Alderweireld.
Toby Alderweireld.
Sinds maandag telt Toby Alderweireld (29) 77 caps - net zoveel als Vincent Kompany, vier minder dan Paul Van Himst. Alderweireld is de stille kracht van de Gouden Generatie. Hij gaat pas opvallen als hij niét meedoet. Eén week voor Belgiës WK-openingsmatch tegen Panama ging ie zitten voor een one-on-one over de Rode Duivels en wat erna komt: "Ik zal een goede papa zijn."

Goeiemorgen. Merci om zo kort voor het WK nog een interview te willen geven.
Toby Alderweireld: "Geen probleem. Ik ben weinig in België. Op deze manier wil ik respect tonen. Als ik in het land ben, ben ik bereid om mij te laten zien aan de mensen - ik heb 'Gert Late Night' gedaan vorige week, ik gaf een interview aan 'De Zondag', nu jij. 't Is raar, eigenlijk - omdat ik nooit gevoetbald heb in België, en ik sinds mijn vijftiende in het buitenland leef, is mijn clic met België vrij laat gekomen. Beter laat dan niet, hé. (lacht)"

De General Manager van het communicatiebedrijf 90/24 waarmee jullie samenwerken, Pieter Maenhout, vertelde mij: "Toby heeft wel degelijk een mening over de Rode Duivels, maar hij voelt niet steeds de nood om die uit te spreken." Komaan, Toby.
(lacht) "Ik weet van mezelf dat ik geen hónderd dinges zeg, maar de twee, drie dingen dié ik zeg tijdens een meeting, helpen wel, denk ik. 't Is al veel verbeterd, hoor - vroeger was ik nóg introverter. Ik moet mij goed voelen in een gezelschap om mij te laten gelden. Ik ben niet iemand: 'Iedereen laat mij links liggen, ik ga toch het hoge woord voeren.' Hier ook, in de nationale ploeg... - ik moet het respect van de groep voelen om iets te zeggen. En dat is er dus. Ik heb zaken bewezen in mijn carrière, en ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niet meer als kleine jongen word aanzien."

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Hulst

  COYS!!!! Spijtig dat ie niet wil bijtekenen. Komaan Toob, Kane, Dele, Eriksen hebben getekend. Nu jij nog!

 • Jan Boden

  Gelukkig hebben we jou en de Jan nog Toby.

 • karel dumez

  Ik zeg al jaren dat hij onze beste is, samen met Vertonghen. Ontgoochelen nooit, staan er altijd !! Pure klasse !!

 • rudolf jacobs

  jij hoeft niet te denken toby,je moet weten dat het overgrote merendeel jou heel graag heeft uitzonderingen zullen er altijd zijn,maar in het algemeen hebben de meeste een rotsvast vertouwen in jou,een van de weinige die rondloopt zonder de dikke nek uit te hangen ,kan je van sommige van je huidige ploegmaats niet zeggen hoor ,maak er wat van in rusland Toby,doe je best das al lang genoeg man sterkte

 • Mario Tersago

  De stille, sterke kracht achter(in) de Duivels!