Supportersfederatie Rode Duivels wil Lukaku hart onder de riem steken: “Zijn kreet is niet in dovemansoren gevallen”

BELGA
De woorden van Romelu Lukaku in een filmpje voor het voetbalplatform OTRO gingen ook gisteren nog over de tongen. De 25-jarige spits had daarin uitgehaald naar de supporters die hem uitspuwden bij de Rode Duivels. Met name tijdens de WK-kwalificatie-interland tegen Estland in november 2016, toen hij ondanks twee goals en een assist toch boe­geroep hoorde. Sindsdien speelt hij “met woede in plaats van trots” voor de nationale ploeg, zei Lukaku.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de Belgische supportersfederatie ‘1895’ vindt voorzitter Tijs Cools het jammer dat Lukaku zich nog altijd zo voelt, zegt hij. “Ik kan alleen ­bevestigen dat de fans hem altijd bleven steunen. Er is sinds 2016 wel wat veranderd en ik merk toch geen negativisme rond Lukaku. Als er al negatieve reacties kwamen, dan was dat een minderheid. Als je bij Anderlecht hebt gespeeld, dan krijg je vanzelf al supporters tegen. Maar ik las op Facebook dat onze fans van plan zijn om hem bij de volgende ­interland in juni een hart onder de riem te steken. Misschien met spandoeken, door zijn naam te scanderen of wat speciaals te doen tijdens de open training. Het is niet de  eerste keer dat hij dit vertelt, dat bewijst dat het diep zit. Maar zijn kreet is niet in dovemansoren gevallen.”

Aan racisme wil Cools het boe­geroep niet linken. “Want ik zou niet weten waarom Lukaku dan wél en de andere helft van de ploeg met een andere huidskleur niét uitgefloten wordt...” Tot slot hoopt Cools dat Lukaku zich nog bedenkt en er na het EK van 2020 geen streep onder trekt. ­”Hopelijk ligt er nog een heel mooie ­carrière bij de nationale ploeg voor hem. Hij is en blijft heel belangrijk voor het team.” 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  1895 dat is toch dat paars getint clubke ? Vandaar dat hart onder de riem.

 • eric debanne

  Straks nog een liedje gaan zingen ...zodat hij goed kan slapen ......! Topschutter van de rode duivels dat wel Maat zeker niet de beste Belgische aanvaller aller tijden ...laat dat maar coppens,van Himst en nog paar andere ...!

 • Carlos Simonis

  Het zijn niet alleen de anti-RSCA supporters, het gebeurt in ieder stadion in ieder land. Dat is ook de reden dat ik niet meer in voetbalstadions kom, waar volwassen mannen, vaak in bijzijn van hun kinderen, de vreselijke ziektes, of racistische opmerkingen maken naar spelers. Lukaku is gewoon een topvoetballer, de beste topscorer aller tijden van de Rode Duivels. Hoe hij ze maakt is niet belangrijk, als hij maar scoort. En dat doet hij als geen ander.

 • Rudy Claes

  Wanneer gaat die soap rond Lukaku eindelijk stoppen. Raymond Goethals zou al lang gezegd hebben : Nie zieveren, speilen !!!

 • Ludo Dierckx

  Big Rom zou zich enkele en alleen met zijn voeten moeten uiten...als United fan hebben we ook dikwijls vragen gesteld bij zijn voetbal-vernuft, en nog steeds trouwens...stoppen met kalgen en zagen...en bewijzen maar...you are only as good as your next game, man...en er komen er nog belangrijke aan...