Straffe statistiek: Batshuayi sinds debuut efficiëntste spits ter wereld

Batshuayi speelde geen goeie match tegen Kazachstan, maar scoorde wel.
Photo News Batshuayi speelde geen goeie match tegen Kazachstan, maar scoorde wel.
Michy Batshuayi blonk niet uit tegen Kazachstan. Integendeel. De spits van Chelsea liep al te vaak buitenspel, was vaak ongelukkig in zijn acties en mocht van geluk spreken dat hij geen rood pakte. Maar, hij pikte wel opnieuw z’n goal mee, z’n zestiende goal al in 28 interlands. Batshuayi is zo de meest efficiënte spits, met meer dan zestien goals voor zijn land, ter wereld. 

Zestien doelpunten voor ‘Batsman’ sinds zijn debuut voor de Rode Duivels op 28 maart 2015. Daarmee is hij om de 76 minuten trefzeker voor de nationale ploeg. Met die straffe cijfers houdt hij zelfs Romelu Lukaku achter zich. Maar ook enkele andere wereldspitsen, met meer dan zestien interlandgoals, hadden meer minuten nodig per goal. Zo zit Cristiano Ronaldo aan één goal om de 86 minuten en scoort Robert Lewandowski pas om de 102 minuten. 

Batshuayi is de meest efficiënte spits ter wereld bij de nationale ploeg.
Het Laatste Nieuws Batshuayi is de meest efficiënte spits ter wereld bij de nationale ploeg.

Op drie na snelst aan zestien

Batshuayi had dus 28 matchen nodig om aan zestien goals te komen. Enkel Mo Salah (23 duels), Neymar (25 duels) en Harry Kane (26 duels) scoorden sneller zestien doelpunten voor hun land. Zo nestelt Batshuayi zich ook in een ander fraai lijstje. Met die statistiek laat hij onder meer Gonzalo Higuain (30 duels) en David Villa (32 duels) achter zich, maar ook Zlatan Ibrahimovic (34 duels) en Cristiano Ronaldo. Die laatste had voor zestien goals zelfs 45 matchen nodig. 

1. Mo Salah (Egypte, 23 duels) 

2. Neymar (Brazilië, 25 duels)

3. Harry Kane (Engeland, 26 duels)

4. Michy Batshuayi (België, 28 duels)
5. Gonzalo Higuain (Argentinië, 30 duels)
6. David Villa (Spanje, 32 duels)
7. Edin Dzeko (Bosnië, 33 duels)
8. Zlatan Ibrahimovic (Zweden, 34 duels)
9. Lukas Podolski (Duitsland, 34 duels)
10. Luis Suarez (Uruguay, 38 duels)

Batshuayi komt bij Chelsea te weinig aan spelen toe.
Photo News Batshuayi komt bij Chelsea te weinig aan spelen toe.

Gebrek aan ritme

De statistieken heeft Batshuayi dus zeker aan zijn kant. Maar tegen Kazachstan straalde de spits toch te weinig maturiteit uit. Bij Chelsea vergaarde hij dit seizoen amper 45 minuten in de Premier League en een basisplaats tegen Grimsby Town in de League Cup. Dat gebrek aan speelgelegenheid straalt af op z’n spel bij de Rode Duivels. Batshuayi mist ritme. 

Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Briers

  En toch zou ik hem niet meenemen naar het EK. Benteke is nog altijd beter.

 • Dalila Bouchalaa

  Twee redenen : 1) Martinez zet hem alleen aan de aftrap in wedstrijden die van minder belang zijn (= tegen kleintjes) en 2) zoniet komt hij pas laat in de wedstrijd fris als een hoentje op het veld, wanneer de tegenstander al moe gestreden is. Ik zou liever zijn ratio "verprutste kansen" / "totale kansen" eens zien. Het is volstrekt normaal dat hij de bank door en door kent inmiddels.Die jongen kent niet de minste regelmaat en is veel te nonchalant.

 • jozef van riel

  Hij heeft gewoon zo'n goede statistieken omdat hij weinig minuten speelt. Laat hem 10 wedstrijden spelen met 7 doelpunten, wat best goed is, en het aantal minuten per doelpunt stijgt aanzienlijk!

 • Peter Thys

  tja eigenlijk is het de verkeerde die 51 goalen heeft ik had het eerder gezegd dat hij per gespeelde minuut meer scoorde dan Lukaku die ondanks dit steeds de voorkeur van de trainers kreeg.Vreemd toch als ze hun centjes kunnen oprapen blijken die trainers opeens veel beter te kunnen rekenen!Blijkbaar snappen velen het niet als je de beiden op veld zet dat de Bats bij iedere match gemiddeld 3 minuten eerder dan Lukaku scoort en mits hij evenveel speelt hij de best scorende spits zou zijn !

 • Dave Janssens

  Hij is niet de mooiste voetballer maar wél een pure goalgetter maar in schoon vlaanderen is beter doen dan Ronaldo zelfs niet goed genoeg. Op alles kritiek en zaniken in dit oord en zelf geen stuiver waard zijn. Makkelijk zat.