Spelen Rode Duivels kwartfinale tegen Brazilië of Duitsland? "Wil je iets winnen, moet je toch eens zo'n grote horde nemen"

Martínez dolde al meteen met Gareth Southgate, de Engelse bondscoach, na de loting in het Kremlin Palace.
BELGA Martínez dolde al meteen met Gareth Southgate, de Engelse bondscoach, na de loting in het Kremlin Palace.
Een goeie loting. Dat is de teneur nadat België in zijn WK-poule is ingedeeld met Panama, Tunesië en Engeland. Bovendien spelen de Duivels in een mogelijke achtste finale tegen de eerste of de tweede uit groep H (Polen, Senegal, Colombia en Japan), waarna in een mogelijke kwartfinale waarschijnlijk Brazilië of Duitsland wacht. Marc Degryse op Sporza: "Wil je ooit echt iets presteren op een WK, moet je eens een keer voorbij zo'n grote horde."

Net als Jan Mulder had Marc Degryse het over een gunstige loting. "Samen met Engeland gaan we door", aldus de HLN-analist. "Engeland is toch een fantastische affiche. Met al onze Duivels in de Premier League, met Martínez die trainer is geweest van Wigan en Everton (21 jaar heeft onze bondscoach over het Kanaal gewerkt, nvdr). Ze kennen ons van binnen en buiten. Feit is dat je die Engelsen beter laat komen en het spel maken - dat kunnen ze toch niet. Zeker de voorbije grote toernooien, presteerde Engeland nooit op niveau. Tunesië is wat moeilijker, maar Panama is dan weer een cadeau."

De Franse ex-ster Marcel Desailly met een selfie met Roberto Martínez in het Kremlin Palace.
Photo News De Franse ex-ster Marcel Desailly met een selfie met Roberto Martínez in het Kremlin Palace.

"Niet onbelangrijk is dat we misschien de luxe hebben dat we het resultaat van de match tegen Engeland kunnen laten afhangen van welk land we willen in de achtste finale (de laatste poulematchen van groep H worden drie uur eerder afgewerkt, nvdr). Dat is niet te onderschatten", vervolgt Degryse. "Zo wordt die België - Engeland misschien toch nog een partij van belang, want de kans zit er natuurlijk in dat beide landen dan al geplaatst zijn." 

In een onderhoud met Technisch Directeur Chris Van Puyvelde en Media Officer Stefan Van Loock.
BELGA In een onderhoud met Technisch Directeur Chris Van Puyvelde en Media Officer Stefan Van Loock.

Ook de 'gevreesde' poule G moet gerelativeerd worden: Sochi, waar België tegen Panama speelt op 18 juni, ligt op 1.360 kilometer van Moskou, Kaliningrad (België - Engeland op 28 juni) op 1.088, dat is telkens niet meer dan een flink uur vliegen. Terwijl de match tegen Tunesië op 23 juni wordt afgewerkt in het stadion van Spartak in Moskou, waar België zijn basiskamp heeft in en rond het golfresort Moscow Country Club.

Geen kneusjes

In de mogelijke achtste finale wacht Polen, Senegal, Colombia of Japan. Degryse: "Dat zijn geen makkelijke tegenstanders, maar als je de ambitie hebt zeker de halve finale te spelen, moet je van een land als Polen winnen." Waarna waarschijnlijk een kraker tegen Brazilië of Duitsland volgt. "Zo ver in het toernooi tref je natuurlijk geen kneusjes meer. Als je iets wil presteren, moet je voorbij zo'n grote horde. De gezonde ambitie met die halve finale leeft in de groep. Ze schreeuwen niet van de daken dat ze wereldkampioen gaan worden, maar stellen wel dat ze het gaan proberen. Dat is de juiste manier."

Photo News14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Jansen

  Zijn altijd van die gasten bij die totaal niet weten waar ze het over hebben! Nederland inderdaad 1 van de succesvolste voetballanden van Europa. Waarschijnlijk naar inwoner aantal het succesvolste voetballand van Europa. Vele finales/ halve finales/ kwartfinalesop EK en WK en Europees kampioen (zowel mannen als vrouwen)!

 • eric debanne

  Dit is een mooie loting voor onze rode duivels ! Succes verder

 • philippe vander haeghen

  Lorenzo Staelens en Luc Mlilecamps oproepen. Die steken zo'n Lewandowski in hun broekzak. Deze defensie daarentegen...

 • jean-luc barra

  Ik hoop dat hij zal blijven lachen.

 • Guy Van Assel

  Ik heb medelijden met alle zwartkijkers, die zichzelf wellicht superieur achten.