Saoedi-Arabië biedt 1 miljoen voor match tegen Rode Duivels

REUTERS

Nu de Rode Duivels weten tegen wie ze spelen in de groepsfase van het WK, kan definitief werk gemaakt worden van de voorbereiding op het eindtoernooi. Roberto Martínez kiest voor één interland in maart en drie in mei-juni, vlak voor de afreis naar Rusland. Er is meteen ook een hoofdkandidaat voor de oefeninterland in maart - gepland tussen de 17de en de 30ste. Saoedi-Arabië, dat op het WK in een groep zit met Rusland, Uruguay en Egypte, is bereid om 1 miljoen euro neer te tellen voor een oefeninterland in Brussel. Er is nog geen contract getekend, maar de kans is groot dat het in de volgende weken tot een akkoord komt. Onder meer het veiligheidsluik moet nog in detail onderzocht worden.

Voor de drie interlands eind mei en begin juni wordt gedacht aan nog openstaande akkoorden. Zo zou Frankrijk in Brussel kunnen komen spelen en hebben Spanje en Noorwegen nog een thuiswedstrijd tegen de Rode Duivels tegoed. Maar ook een oefeninterland tegen Italië blijft een piste.

Osama Hawsawi, ex-Anderlecht, in conclaaf met de ref tijdens een wedstrijd tegen Portugal.
REUTERS Osama Hawsawi, ex-Anderlecht, in conclaaf met de ref tijdens een wedstrijd tegen Portugal.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • François Nuyts

  Ik denk dat Samen dat niet gaat goedkeuren want ...

 • eddy inghels

  jullie zijn blijkbaar het wk in amerika vergeten, toen verloren de belgen van saudi arabie

 • emile lyssens

  waarom niet 4 keer tegen Marokko en dan ook nog op zaterdagavond zodat betogen en voetbal een feest te samen vallen.

 • luc van der maelen

  Dit is sport en heeft niets met politiek te maken maar sommige onder ons kunnen het verschil niet zien en dat Is spijtig

 • gustaaf carpels

  Ze moeten blijkbaar van hun negatief salifisme af geraken dus gaan ze met geld smijten Wel voetbalbond als je dat gaat aanvaarden dan steun je de grootste onvrouwvriendelijkste natie Ter wereld dat zal jullie worst wezen geld is de enige bestaansreden van jullie