Rode Duivels zonder Lukaku naar Kazachstan

Romelu Lukaku.
BELGA Romelu Lukaku.

Lukaku stapt straks niet mee op de ruim zes uur durende vlucht naar Kazachstan. Hij keert terug naar Inter, om er zijn quadriceps rust te gunnen. Iedereen tevreden zo, want in Milaan zagen ze hun recordaankoop liever niet te veel spelen. Ook Tielemans verliet de selectie. Hij wordt eerstdaags opnieuw vader. Mignolet, die woensdag de geboorte van eerste zoontje Lex bekendmaakte, reist evenmin mee. “En Dendoncker is nog te ziek om te vliegen”, aldus Martínez. Hij gaf nog mee dat “Praet en Meunier zullen starten in Kazachstan”.

De bond doet er alles aan om de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken. Zo reist ze met een Boeing 767 van Air Astana. “Opdat de spelers extra beenruimte hebben”, legt dokter Kris Van Crombrugge uit. “Zij vliegen in business class. Daarnaast zijn er compressiekousen om de bloedsomloop te bevorderen. Maar het belangrijkste is dat we proberen de jetlag te beperken.” In hoofdstad Nur-Sultan is er een tijdsverschil van +4 uur. “Daarom vertrekken we pas in de late namiddag.” Het team arriveert midden in de nacht in Kazachstan (rond 23 uur in België). “Dan kunnen de spelers meteen in bed duiken. Zaterdag kunnen ze uitslapen tot de Kazachse middag. Zo blijven we toch wat in het Belgische ritme.” Zondag na de match vliegen de Duivels terug, met landing in Brussel omstreeks 3.30 uur ‘s nachts.

Romelu Lukaku.
BELGA Romelu Lukaku.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Norbert Deploige dat hebben we gezien in San Marino daar konden de spitsen die Romelu moesten vervangen nog niet eens scoren en nu gaat u beweren dat we met die spitsen het WK hadden gewonnen. wees realistisch Origi, Batsman en Benteke zijn niet beter of gelijk Lukaku die staan daar duidelijk een trapje onder.

 • Norbert Deploige

  Juist Ronny , zonder hem hadden ze misschien het EK en WK reeds gewonnen. Dan waren er misschien geen 51 goals maar veel meer gemaakt. Met wie? Weet niet, maar het zou kunnen , nietwaar? Gisteren had hij er minstens drie meer gemaakt moeten hebben. Vraag eens aan Vermaelen zijn mening over gisteren .

 • jozef van riel

  @Ronny. Uw stelling is inderdaad juist. Maar om nu te zeggen dat ze zonder Lukaku niet gekwalificeerd zouden zijn is nogal kort door de bocht! Dan wordt er een ander speler opgesteld hé! Met misschien/waarschijnlijk minder doelpunten maar het is niet dat ze dan met 10 spelen!

 • Ronny Popelier

  Pol, een ploeg bestaat nu eenmaal uit verdediger, middenveld, aanvallers en spits, ieder zijn taak me dunkt. Van Romelu wordt verwacht dat hij scoort wat Romelu ook met verve doet. Men is al zo gewoon dat Romelu scoort dat het precies niet meer belangrijk is. Trek de 51 goals af van Big ROM, waar zouden de Duivels staan. Niet op EK of WK.

 • Natacha Verpoort

  WAT? dat kan toch niet!! nu niet mee moet hij zelfs niet meer komen opdraven voor het EK ook! Welke mentaliteit is me dat nu weer? Martinez is het niet waard trainer te zijn van de rode duiveltjes!