Rode Duivels ontlopen Duitsland, Spanje en Portugal in UEFA Nations League, groep met Frankrijk en Nederland wél mogelijk

GMAX AGENCY
De Europese voetbalbond UEFA heeft vandaag de samenstelling van de potten voor de loting van de UEFA Nations League bekendgemaakt. Die nieuwe landencompetitie gaat in september 2018 van start. De Rode Duivels zitten dankzij hun hoge coëfficiënt in pot 1 van de A-divisie. 

België ontloopt op die manier Duitsland, Portugal en Spanje. De Duivels zullen één tegenstander trekken uit pot 2 (Frankrijk, Engeland, Zwitserland of Italië) en één uit pot 3 (Polen, IJsland, Kroatië of Nederland). 

Op die manier zullen vier poules gevormd worden, die elk een groepsfase afwerken. De vier groepswinnaars maken in een final four (met eerst halve finales) in juni 2019 uit wie de eindzege op zak steekt. De vier landen die in hun poule op de vierde en laatste plaats eindigen, zakken naar de B-divisie voor de volgende editie. Uit die B-divisie zullen vier landen promoveren naar de A-divisie.

Via de Nations League kunnen vier teams (één van elk van de vier divisies) zich plaatsen voor het EK van 2020. De vier groepswinnaars binnen elke divisie spelen hiervoor in maart 2020 een eindronde, waarvan de eindwinnaar een EK-ticket pakt. Heeft een groepswinaar zich via de conventionele kwalificaties (die ook nog plaatsvinden) al verzekerd van EK-deelname, wordt die in de eindronde vervangen door de beste tweede. Deze ticketverdeling heeft tot gevolg dat een team van de laagste D-divisie, bijvoorbeeld Wit-Rusland, Luxemburg of zelfs Gibraltar, op het EK zal mogen spelen.

De loting staat op 24 januari in het Zwitserse Lausanne op de agenda.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Mieske

  Vreest niet: NL is alleen nog op papier een sterke tegenstander, maar in feite hebben we net zo'n goede selectie als pakweg Schotland, maar wel met een onmeetbare arrogantie en een inzet die hoort bij de pupillen.

 • Alfredo De Brabander

  En dan zeggen ze dat het draagvlak voor een modern sportstadion weg is. Wat mij betreft heeft deze onmachtig wansmakelijke vertoning aangeduid waarom het draagvlak voor 32 verschillende regeringen weg is.

 • Alfredo De Brabander

  En dan zeggen ze dat het draagvlak voor en modern stadion weg is..

 • willy van dijck

  Wat ik niet kan begrijpen is dat België dat de 5de staat in rang van de wereld altijd een gat in de lucht springen dat ze iets mindere tegenstanders krijgen. Als ze een super ploeg zijn zoals sommige zeggen moeten ze toch van niemand bang zijn.

 • Jean Lute

  Gewoon nergens meer aan meedoen is het beste nu België zich vandaag weer voor heel de wereld mateloos belachelijk heeft gemaakt. Zo sparen we geld uit wat we aan de clowns uit onze politiek cadeau kunnen geven terwijl deze overbetaalde betaalde sukkelaars tienduizenden mensen de armoede induwen.