Rode Duivels hebben tijdens WK 6.504 km voor de boeg, maar "speelsteden zijn ideaal"

.
rv .
Bij '1895', de supportersclub van de Rode Duivels waren ze in hun nopjes met de WK-loting. "Zowel sportief als wat de speelsteden betreft, vinden wij dit een prima loting", zegt voorzitter Thijs Cools.

"Met Engeland hebben we een echte topper in de poule, een echt voetballand ook. En met Panama en Tunesië hebben we twee haalbare kaarten getrokken." Dat de Belgische supporters heel wat reiskilometers zullen moeten afleggen om de drie groepswedstrijden mee te pikken, vindt Cools geen probleem. "De fans die van plan waren de Rode Duivels een heel toernooi te volgen, hielden sowieso al rekening met grote afstanden. Voor de meeste fans die één of twee wedstrijden willen meepikken, is dit ideaal. Moskou en Sochi zijn mooie grote steden waar ook iets te zien is, Kaliningrad is dan qua afstand weer een voltreffer." De fans die tickets willen boeken, oefenen best nog even geduld. "Binnen twee weken willen wij onze leden verschillende reispakketten kunnen aanbieden", aldus Cools.

Brussel - Sochi: 3.352 km

(8u05 vliegen met 1 tussenstop)

Brussel - Moskou: 2.553 km
(3u40 rechtstreeks)

Brussel - Kaliningrad: 1.451 km
(4u10 vliegen met 1 tussenstop)

Chris Van Puyvelde, gisteren tijdens de loting.
BELGA Chris Van Puyvelde, gisteren tijdens de loting.

TD Van Puyvelde over toestand oefencomplex en hotel "Zullen onze eigen bedden meenemen"

De Belgische delegatie maakt zich vooralsnog geen zorgen over de ellendige toestand van de site in Bedovsk, waar de Rode Duivels zullen trainen. "Als je nu naar de andere oefencomplexen zou gaan kijken, zal je overal dezelfde conclusie kunnen trekken", aldus technisch directeur Chris Van Puyvelde. "Je moet ook opletten met wat je nu waarneemt. We zijn de omgeving in juni gaan bekijken en toen zag het er totaal anders uit. Trouwens, de grasmat zal

heel goed zijn - de greenkeepers zijn Engelsen en de vezels zijn al ingeworteld. Rusland zal bovendien niet riskeren dat het complex in juni niet in orde zal zijn." Van Puyvelde had de voorbije dagen overigens contact met de vicevoorzitter van de Russische federatie, wat hem sterkt in zijn overtuiging dat alles goed komt. "En er is altijd een plan B."

Ook de te kleine bedden in de Moscow Country Club vormen geen probleem, benadrukt Van Puyvelde. "We zullen onze eigen bedden en matrassen meenemen - we werken daarvoor samen met een wereldbekend bedrijf. Ze zullen dus niet te klein zijn." De KBVB zal zoals verwacht de verschillende hotelkamers ook pimpen met persoonlijke foto's van de Duivels. "De Duitse nationale ploeg had ook graag in dat hotel verbleven, maar we waren ze te snel af. Ze hebben dan maar beslist om een nieuw hotel te laten bouwen." 

BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.