Rode Duivels behouden eerste plaats op FIFA-ranking, Frankrijk wipt over Brazilië

Photo News
De Rode Duivels blijven op de nieuwe FIFA-ranking, die morgen officieel wordt gepubliceerd, de eerste plaats bezetten. Met 1.752 punten voert België de stand aan voor Frankrijk (1.725 ptn). De wereldkampioen wipt over Brazilië (1.719 ptn) naar de tweede plaats. 

Sinds de vrijgave van het huidige klassement, op 25 juli, speelden de troepen van Roberto Martínez twee wedstrijden. In de kwalificaties voor Euro 2020 werd zowel in San Marino als Schotland met 0-4 gewonnen. San Marino is op 10 oktober ook de volgende tegenstander voor Eden Hazard en co. Een logische overwinning in het Koning Boudewijnstadion tegen de rode lantaarn in het klassement (nummer 211) volstaat om mathematisch zeker te zijn van kwalificatie. Drie dagen later (13 oktober) speelt België in Kazachstan (116de).

De Rode Duivels voeren de FIFA-stand aan sinds september 2018 en bekleedden de eerste plaats al eens eerder van november 2015 tot en met maart 2016.

Engeland (1.662 ptn) behoudt in het nieuwe klassement de vierde plek voor Europees kampioen Portugal (1.643 ptn), dat van positie wisselt met Uruguay (1.639 ptn). Spanje (1.631 ptn) wipt als zevende over vicewereldkampioen Kroatië (1.625 ptn) en Colombia (1.622 ptn). Argentinië (1.614 ptn) sluit de top tien.

Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Benny De Swert, een prijs is datgene die echt voelbaar en zichtbaar is. Natuurlijk is het knap dat de Rode Duivels op de eerste plaats staan in de FIFA-ranking, gezien hun geweldige prestaties. Maar het is geen beker die je kan pakken, het slechts op papier. Je bent de nummer een , maar je hebt geen beker. Denk dat de Rode Duivels liever een beker hadden gehad.

 • eric debanne

  1e plaats en dan ......? Wat heb ge hiermee ...niets ! Nog geen enkel trofee gewonnen ... Te gek voor woorden die " titel " ...

 • Niels van den Broek

  Heel apart die fifa ranking....

 • Karel Van Beeck

  Goede voetballers maar nr1 staan als ploeg is een groot ?????

 • jef Joossens

  Wat me hier opvalt is dat de reporter de zelfde fout maakt zoals de media in Brazilie steeds gedaan heeft. Hier sprak met niet over het elftal maar steeds over Neymar en demotiveerde zo een hele ploeg. Zo begint men nu in Belgie te spreken over Hazard en Co te spreken. Een heel goeie voetballer, al dan niet de beste van Belgie maar men moet weten dat men een match enkel met 11 spelers wint en de rest wegmoffelen in de naam Co is een grote vergissing. Rode Duivels = niet 1 speler.