Rode Duivels beginnen op 1 juni écht aan EK-voorbereiding: stage en match in Noorwegen?

Photo News
De weg richting EK krijgt vorm: één oefenduel in maart – tegen Qatar? – en drie in juni. Mogelijk tegen Noorwegen, waar de Rode Duivels wellicht op trainingskamp ­trekken. Dan wil Roberto Martínez al weten waar zijn toekomst ligt. 

Met de kwalificaties achter de rug kan het plannen beginnen. Stilaan wordt duidelijk hoe bondscoach Roberto Martínez de laatste rechte lijn richting EK wil aanpakken. Hoewel er in maart een mogelijkheid is om twee oefenduels te spelen, verkiest de bondscoach slechts één match – liefst voor eigen publiek. Al staat Martínez niet weigerachtig tegenover een lucratieve trip naar Qatar. De voetbalbond van de oliestaat zou daar naar verluidt twee miljoen euro voor over hebben, maar een officiële aanbieding kwam er vooralsnog niet.

Mannschaft

Het eigenlijke trainingskamp richting EK begint op 1 juni – twaalf dagen voor de ­eerste groepswedstrijd. De Duivels trekken quasi meteen een week op buitenlandse ­stage. Mogelijk in Oslo, waar Noorwegen één van de drie laatste sparringpartners kan zijn. “Het zou sportief een stevige test zijn”, meent Martínez. En de Mannschaft een nog grotere? Volgens het Duitse BILD hoopt bondscoach Joachim Löw in de aanloop naar het EK te oefenen tegen de Rode Duivels. Maar Martínez zal Duitsland enkel willen overwegen als na de loting blijkt dat beide teams elkaar niet kunnen treffen voor de finale. Sowieso zal er na de ministage in Noorwegen ook nog een uitzwaaiduel plaatsvinden in Brussel. 

Benieuwd of de contractsituatie van de bondscoach, wiens overeenkomst na het EK afloopt, tegen dan uitgeklaard is. “Ik wil nu eerst de loting afwachten en de voorbereiding op punt stellen”, vertelt hij in een ­exclusief interview met deze krant. “Daarna kunnen we snel om de tafel gaan en zien...” Martínez steekt niet weg dat het financiële aspect een belangrijke factor wordt bij de onderhandelingen. “Ik ben de voorbije drie jaar bijzonder loyaal geweest aan mijn ­contract met de federatie – ik ben nooit ­opgestapt. Nu is het anders: mijn contract loopt af. Dat betekent dat áls de federatie wil doorgaan met mij, ik het voorstel zal ­afwegen tegen andere trainersjobs – zowel sportief als financieel.” 

Lees ons exclusief interview met bondscoach Roberto Martínez HIER

Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-pierre dermaut

    Als de duivels een paar goede tegenstanders zoeken om te oefenen , dan ken ik 2 uiterst goede cafe ploegen . Ze zullen tot het uiterste moeten gaan . De ploegjes waartegen ze nu "gespeeld" hebben zijn maar een schijn van de door mij voorgestelde sparing partners .

  • Kelly Verlinden

    Zal me verbazen als ze de top 4 halen. Nog steeds niets indrukwekkend gezien, kan ook niet als ze tegen zo een flut ploegen spelen. Op het EK komen ze weer een ploeg zoals Frankrijk of Nederland tegen en is de droom voorbij.

  • Kristof Degros

    Anders nog eens Andorra ofzo bovenhalen, denk dat die wel tijd hebben, of misschien timboektoe ofzo ... Gewoon tegen een topland spelen ofzo. Waarom niet een oefenwedstrijd tegen een Zuid Amerikaans land ofzo. Das pas een voorbereiding. En zeker eentje die met 12 in de goal gaan staan met sterke verdedigers. Dat heeft ons de das omgedaan op het WK