Roberto Martínez maakt zich zorgen: “Hazard moet veel kunnen spelen”

Bondscoach Roberto Martínez deelt zijn bezorgdheid rond de nieuwe maandenlange inactiviteit van Eden Hazard. “Dit is zorgelijk”, aldus de Spanjaard bij beIN SPORTS. “Eden is normaal gezien altijd een superfitte speler, maar nu ligt hij er opnieuw uit met een blessure aan dezelfde enkel waar hij enkele jaren geleden (in juni 2017 brak Hazard net voor twee oefeninterlands tegen Tsjechië en Estland ook die rechterenkel, nvdr) al geopereerd is. Dat hij nu opnieuw hervalt, is triest nieuws. Voor Real Madrid, vlak voor die belangrijke Champions League-match tegen Manchester City. Maar zeker ook voor de speler Hazard. Zo’n voetballer wil je op het veld zien en moet ook veel kunnen spelen.”

De tweet van Hazard na zijn enkeloperatie in 2017:

De statistieken geven de bondscoach gelijk. In zijn carrière heeft Eden Hazard 667 matchen gespeeld, waarvan hij er slechts 52 miste door blessure. Dat komt neer op amper 7 procent. Maar dit seizoen, net zijn debuutjaar bij Real, is stilaan op een nachtmerrie aan het uitdraaien. Een spierscheur in het begin van het seizoen die hem vijf matchen kostte, nu al 17 wedstrijden door het barstje in de enkel. Blessure die hij eind november opliep na nota bene een duel met Thomas Meunier. Naast die gebroken enkel in 2017 en de twee barstjes in dezelfde rechterenkel dit seizoen, hebben Lille en Chelsea de aanvaller nauwelijks moeten missen. Slechts tien kleine blessures hielden Hazard steeds telkens enkele matchen langs de kant.

Roberto Martínez met Eden Hazard op het oefencentrum in Tubeke.
BELGA Roberto Martínez met Eden Hazard op het oefencentrum in Tubeke.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cynthia De pannemaeker

    Er zijn in België nog meer goede spelers en beter dan hazard dus waarom treuren... 3