Renovatie van Koning Boudewijnstadion staat in de steigers, zegt CEO voetbalbond: “Enkel nieuwe regering ontbreekt”

De Rode Duivels zullen tijdens het komende EK 2020, dat in meerdere landen gespeeld wordt, geen enkele thuiswedstrijd spelen. Daarvoor ontbreekt het nieuwe Eurostadion. “Een ongelooflijk gemiste kans”, vindt Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond. Maar er is hoop, want de renovatie van het Koning Boudewijnstadion (tot de Golden Generation Arena, red.) komt eraan. Het enige dat volgens Bossaert nog ontbreekt, is een nieuwe regering. Over de mogelijke contractverlenging van bondscoach Roberto Martínez zegt Bossaert dan weer dat “beide partijen een zeer goed gevoel” hebben.

“We hebben een heel realistisch project. Wat hier staat, daar willen we niet zo veel aan veranderen”, zegt Bossaert voor de microfoon van VTM, over de stadionrenovatie. “Alles wat oud en lelijk en niet meer functioneel of conform is met de normen, willen we vervangen door moderne infrastructuur die top is voor de fanbeleving en goede zichtlijnen geeft op het veld. Moeilijker dan dat is het niet. De ruime politieke steun is er en dat blijft zo. We zitten vaak samen met de stad Brussel en met Brusselse bouwmeester bereiden we de bouwplannen voor. Eigenlijk zijn we klaar op één zaak na: een beslissing rond het budget en daarvoor is het wachten op de vorming van een nieuwe regering.” 

Peter Bossaert.
VTM Peter Bossaert.

Het gloednieuwe Eurostadion moest er staan voor het EK 2020, maar na een politiek debacle werd het plan volledig afgevoerd. Bossaert noemt dat “een ongelooflijk gemiste kans”, op meerdere vlakken. “Eerst en vooral sportief. We zijn een van de weinige EK-favorieten die altijd buitenshuis moeten spelen en dan ook nog tegen ploegen die thuis spelen. Niet eens op neutraal terrein, dat mag je niet onderschatten.”

“Het is ook een ongelooflijk gemiste kans voor onze supporters, want stel je voor: drie wedstrijden hier. Net zoals ze in Nederland drie keer thuis spelen. Hoeveel energie zou dat geven? En voor het imago van het land is het ook een gemiste kans. Hoe mooi was het geweest om als nummer 1 in een mooi stadion beelden door de wereld sturen?”

Contractverlenging Martínez

Er wacht Bossaert nog een belangrijke opdracht: Roberto Martínez warm maken voor een contractverlenging. “We gaan nu rond tafel zitten en zien waar we uitkomen. Over een mogelijk prijs moeten we nog in gesprek. Het is nog te vroeg om feedback te geven. We hebben allebei een zeer goed gevoel, maar er is ook zoiets als de markt die speelt en de investeringen die we als federatie moeten kunnen verantwoorden. Ons gevoel is positief en ik vermoed dat ook bij Roberto, dus laat ons kijken hoe ver we daarmee komen”, besluit Bossaert.

Bekijk de volledige reactie van Bossaert in bovenstaande video!

Peter Bossaert.
Photo News Peter Bossaert.29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Vinck

  Was met Antwerp op de heizel in augustus, dit vehikel renoveren kost hopen geld, beter afbreken tot op de grond.

 • marc germeau

  Renovatie KB Stadion? Je mag doen wat je wil, achter het doel zit je als toeschouwer op 20 m van het veld en als je dan nog eens de kruin van diezelfde tribuen zit, zit je op ruim 160 m van het overstaande doel! So what zeg je dan, maar je hebt wel dezelfde prijs betaald als laat staan op Wembley of de Stade de France, wat echte voetbalstadions zijn.

 • kelly Bernaert

  renovatie oke, een nieuw nationaal stadion totaal iet aan de orde en pure geld verkwisting! Dat ze eens werk maken van dossiers nieuwe stadion die onze ploegen willen bouwen EN de duivels er laten in spelen over gans het land! Dan heeft iedereen eens de kans om ze live bezig te zien!!!!! maar ja de Belgische politiekers en de "anti" groepjes zoals vzw groen hé!

 • rik cappelle

  Heel juist geformuleerd en correct Dominique. In het buitenland rijzen overal de nieuwe stadions als paddenstoelen uit de grond en klapt men zich in de handen. Hier wordt enkel verwezen naar de kostprijs en wie het gaat betalen en naar de verdiensten van de topsporters. Zo ingebakken zit de ouderwetse denkgedachte en jaloezie ingebakken. Ge hoeft hier enkel maar eens de reacties te lezen hoe achterlijk en achterhaalt die zijn.

 • René Van Halen

  Altijd moet de politiek en dus de belastingplichtigen betalen, maar zelf ontduiken de voetballers massaal de belastingen op hun portretrechten van de nationale ploeg. Misschien kunnen de spelers een potje aanleggen met het ontdoken geld en daarvoor het nationale voetbalstadion laten renoveren.