POLL. Rode Duivels maken nieuwe shirts met diagonale veeg officieel bekend: voor of tegen?

.
KBVB .
Het ontwerp was al langer bekend, maar de nieuwe truitjes van de Rode Duivels zijn nu ook door de voetbalbond officieel bekendgemaakt. Onze nationale ploeg wil volgend jaar op het EK voor het allerhoogste gaan en dat in truitjes van Adidas. Opvallend kenmerk: een zwarte veeg diagonaal over het shirt. Mooi of niet? Laat het weten in onderstaande poll. 

Op de voorkant van het shirt prijken zwarte en rode strepen. De gele kleur is terug te vinden in de kraag en de mouwen. Ter hoogte van de linkerborst prijkt het nieuwe logo van de KBVB. Het shirt is gemaakt van 100 procent polyester en is voorzien van de nieuwe adidas Aeroready technologie. “Dit zorgt ervoor dat het shirt zo licht en aerodynamisch mogelijk blijft tijdens wedstrijden. Het zweet wordt afgevoerd naar de bovenste laag van het shirt, waardoor deze altijd droog zal blijven”, luidt het.

Kenmerkend voor het shirt is de prominente rol van de letter ‘B’, “een eerbetoon aan ons land dat de dragers van het tenue met trots vertegenwoordigen”, aldus de KBVB. Op de voorkant van het shirt wordt de letter ‘B’ op speelse wijze gevormd door grote zwarte en donkerrode strepen, met een effect dat sterk doet denken aan met kwast geverfde strepen. In de nek van het shirt is eveneens een kleine versie van de geverfde ‘B’ te zien, in driekleur.

(Lees verder onder de foto’s)

Photo News
.
KBVB .

Flames krijgen de eer 

Het nieuwe thuisshirt heeft een korte V-hals, voor een modern effect. Naast een deel van de ‘B’ aan voorzijde, zijn de adidas-strepen aan de zijkant ook zwart. Namen en nummers aan voor- en achterzijde zijn geel, waarbij in de rugnummers het nieuwe bondslogo als subtiel detail is opgenomen. Het shirt is hiermee volledig opgebouwd uit de Belgische driekleur. Hetzelfde geldt voor het rode broekje en sokken, waarbij de adidas-strepen wederom zwart zijn en nummering op het broekje geel. Bij de sokken is aan voorzijde de Belgische vlag te zien.

Fans kunnen het shirt kopen voor 89,99 euro. Het gelijkaardige shirt van de Red Flames, de Belgische voetbalvrouwen, kost 79,99 euro. De Flames zullen het eerste team zijn dat het nieuwe tenue op het veld zal dragen, in de thuiswedstrijd tegen Litouwen op dinsdag 12 november. De Rode Duivels zullen volgende week voor het eerst te zien zijn in het nieuwe tenue, in de thuiswedstrijd tegen Cyprus op dinsdag 19 november.

Ontwerper: “Leuk om met zwart-geel-rode kleuren te spelen”

.
KBVB .
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
De nieuwe shirts voor de Rode Duivels.
@Belgianfootball De nieuwe shirts voor de Rode Duivels.
Het uitshirt.
rv Het uitshirt.
Het thuisshirt.
rv Het thuisshirt.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe Vander Haeghen

    Men zal alvast niet kunnen zeggen dat ze hun truitje niet vuil willen maken. Er is op voorhand al een auto over gereden... Wie ontwerpt toch zoiets? Het logo is precies een fluitje...

  • Hans Torbeyns

    Rode streep op rode achtergrond komt helemaal niet tot zijn recht. Had donkerder moeten zijn, of beter nog geelachtig zonder overdaad.

  • HENDRIK WECKSELER

    Ik ben er geen fan van maar mij maakt wat ze dragen niet uit als het spel en de resultaten maar goed zijn dat is belangrijker dan hoe de tenues eruit zien