Pechvogel Engels arriveert als eerste bij Duivels: "Voel me slecht"

De Rode Duivels blazen vanmiddag voor het eerst verzamelen. Met het oog op het EK werken ze de komende drie dagen een stage af in Knokke-Heist. Club-verdediger Bjorn Engels was vanmorgen als eerste op post, nadat hij gisteren te horen had gekregen dat hij het EK mist door een spierscheur. Bij onze videoman bleek Engels bijzonder aangeslagen door het slechte nieuws. "Ik voel me slecht want dit is heel jammer natuurlijk."

Reactie Borkelmans
Vital Borkelmans, assistent van bondscoach Marc Wilmots, reageerde vanmorgen al op Radio 1 op het slechte nieuws over Engels. "Ja, dat is heel spijtig natuurlijk", zegt Borkelmans. "Toch hebben we Björn gevraagd om zoals afgesproken naar de stage in Heist af te zakken. De coach wil na zo'n blessure altijd de speler even zien en met hem spreken. Ook de kinesist zal Björn nog eens grondig onderzoeken. We zijn er sowieso op voorbereid om eventueel nog een extra verdediger op te roepen."

Engels is ongeveer drie tot vier weken out, tegen de tijd dat hij kan gaan revalideren is het EK al op gang getrapt. Samen met Dedrick Boyata werd Engels sowieso tot de grootste kanshebbers gerekend om af te vallen op 31 mei, wanneer de bondscoach zijn definitieve selectie van 23 spelers moet maken.

Extra verdediger?
Omdat andere verdedigers nog actief zijn bij hun club, wordt overwogen om alsnog een bijkomende verdediger op te roepen. Thomas Vermaelen speelt zondag met Barcelona nog de Copa del Rey, Jason Denayer speelt op 26 mei nog in de Turkse bekerfinale met Galatasaray. Bovendien herstelt ook Nicolas Lombaerts nog van een spierscheur. Laurent Ciman is aangeduid als reserveverdediger, maar hij speelt normaal gezien nog tot 19 juni met Montreal Impact.