Ook tegen Schotland geen speeltijd voor Hans Vanaken: “Vreemd dat Raman de voorkeur kreeg”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Ook tegen Schotland geen speeltijd voor Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge werd genoemd als een van de mogelijke vervangers van de geblesseerde Eden Hazard, maar de Gouden Schoen werd zowel tegen San Marino als tegen Schotland naast de ploeg gelaten door bondscoach Roberto Martínez. Yari Verschaeren en Benito Raman kregen wel speeltijd.

“Ik denk dat we allemaal wel verwacht hadden dat Vanaken speelminuten zou krijgen”, aldus Degryse. “Maar als ik anderzijds naar Martínez luister, dan hoor je toch een bepaalde voorkeur voor jongens als Verschaeren.” Timmy Simons pikte daar op in. “Verschaeren vind ik nog oké, maar als je dan ook nog Raman brengt...Goed, hij heeft een mooie transfer naar Schalke gemaakt. Maar ik heb een aantal wedstrijden gezien: hij kan zich nog niet honderd procent doorzetten. Vanaken speelt al 3 à 4 jaar op het hoogste niveau, ook Champions League-wedstrijden, en dan vind ik het wel raar dat hij de voorkeur niet krijgt.”

Simons verwacht wel niet dat Vanaken een mentale tik heeft ontvangen. “Ik denk dat hij fris bij Club zal aankomen. Hans blijft niet te lang bij de pakken zitten en zal zijn focus al verplaatst hebben naar de volgende wedstrijd.” Volgens Degryse kan de middenvelder misschien nog extra gemotiveerd terugkeren naar Brugge. “Hij zal misschien wel willen tonen dat hij speeltijd verdiend had.” 

Hans Vanaken in Schotland.
Photo News Hans Vanaken in Schotland.