Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Martínez maakte in San Marino fouten die hij tijdens het EK niet zal maken”

Belga
Wat doen we zonder E. Hazard? Wat zonder ­Romelu? Wat zonder Witsel? Roberto Martínez wikt en weegt, zo constateert onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Een verhaal tussen San Marino en Schotland in, over goede koppeltjes en trio’s. En hoe schaars die wel niet zijn.

Stilstaan bij een 0-4-overwinning tegen San Marino. U moet denken dat wij goed gek zijn. Maar dat komt omdat uitgerekend de bondscoach erg zwaar tilt aan wat-ie zag, vrijdagavond. “Ik heb zaken vast­gesteld die nuttig zullen zijn bij het maken van de EK-selectie”, gaf Roberto Martínez aan. Hij had het over foute koppeltjes en trio’s.  

De eerste keer dat iemand ons uitgebreid vertelde over koppeltjes en trio’s waren wij nog vrij jong. Het was Aad de Mos. Aad legde uit dat voetbal de optelsom is van ‘partnerships’ – twee of drie mensen in dezelfde zone van het veld die elkaar aanvoelen waardoor automatismen ontstaan. En Aad gaf het voorbeeld van het superkoppel Degryse & Nilis.

•••

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  Welke aanvallers moeten ze anders oproepen buiten Lukaku??? Toch geen aanvallers uit de zwakke pintjes league zeker??

 • peeters veerle

  Goede analyse. Maar vraag mij toch waarom je blijft spelers oproepen zoals origi en batschuayi die niet spelen bij hun club. Batsman is nen topper maar mist nu 3 open kansen die hij normaal blind scoort door gebrek aan wedstrijdritme en vertrouwen. Hoop binnekort is dat Lukebakio opgeroepen word de sensatie in de Bundesliga voor 15 miljoen meer verkocht als Raman

 • Nicolas Van Hoecke

  Begrijp de reacties hier niet. Toch logisch dat ge niet met uw beste 11 tegen San Marino speelt. Sommigen waren er ook gewoon niet. Liever met de mindere tege San Marino om dan frissere echte basisspelers te hebben tegen de Schotten. Zelf met de -21 hadden we er gewonnen. Belgen...zolang ze over iets kunnen zeiken en klagen zijn ze blij.

 • Brent Van Tongerloo

  De carriere van Martinez bij de Rode Duivels is een aaneenschakeling van zware fouten. Wat hij nu doet is net leren uit het mislukte WK. Hij had geen plan B en zette alles in op counterspits Lukaku, waarvan de kenners op voorhand wisten dat het niet ging lukken . De eerste keer dat je achterkomt tegen een goede ploeg lig je eruit als je reactievoetbal speelt, want die goede ploeg gaat alles op slot gooien. Er moet dringend meer met de andere spitsen geoefend worden of het zal weer mislukken

 • erik Luykx

  Waar zat de gouden schoen Vanaken? Onbegrijpenlijk dat die er niet bij is!