Ons rapport: vooral aanvallend compartiment blinkt uit, maar ook afweer toont klasse

BELGA

COURTOIS 7

Probeer het maar eens. Bijna anderhalf uur tegen de verveling vechten, om dan plots een plaatsbal te moeten redden en een één-tegen-één-situatie te winnen.

Action Images via Reuters

ALDERWEIRELD 6

Toby, Toby, Toby toch. Doe eens iets spectaculairs. Tot dan blijven we in herhaling vallen: betrouwbare, solide prestatie. Niets op aan te merken.

Photo News

KOMPANY 7

Heerser. Gaf een masterclass in sierlijk (uit)verdedigen. Nu maar hopen dat Kara, Milic en Lawrence gekeken hebben – ze moeten ergens beginnen.

BELGA

VERTONGHEN 6

Zou hij gezweet hebben? Laat staan moe zijn na dit soort interlands? Schotland was voor hem zoals Kazachstan: een verplichte werkdag. Zij het met vrienden.

BELGA

MEUNIER 6

Kwam na een paar minuten met de schrik vrij toen zijn knie geraakt werd. Beet door, zodat hij na wat blessureleed alsnog met een goed gevoel op reis kan.

Photo News

WITSEL 6

Trapte een bal wild in de tribune… toen de ref al afgefloten had. Een cadeautje voor de fans. Zijn opmerkelijkste actie ook, want was weer de discretie zelve.

Photo News

TIELEMANS 6

Zijn leeftijd laat het nog toe, het EK van beloften spelen, maar dát niveau is hij al lang overstegen. Is volwaardig lid van deze gouden generatie.

T. HAZARD 6

Heeft de strijd met Carrasco en Chadli – wéér in de tribune – gewonnen. Valt, in de rug van zijn grote broer, nooit uit de toon. Een kwaliteit.

BELGA

DE BRUYNE 8

De ijverigste. Probeerde het met rechts en links, van ver en dicht, maar dat tikkeltje geluk ontbrak telkens. Tot in de blessuretijd. Loon naar werken.

E. HAZARD 7

Meer dan ooit zullen zijn dribbels straks de wereld rondgaan. Die geniale flits en pass op De Bruyne verdiende ook een assist, naast zijn millimetervoorzet.

Photo News

LUKAKU 7

Kushandjes voor al wie wou. Nadat-ie eerst nog knullig tegen zijn andere been had getrapt, brak hij toch de ban. Flirtte zelfs met een hattrick.

Action Images via Reuters

INVALLERS

MERTENS (78’) –

Verving Tielemans. Geen beoordeling.

CARRASCO (90’) –

Kwam in de plaats van Thorgan Hazard. Geen beoordeling

VERMAELEN (90’) –

Loste in het slot Kompany af. Geen beoordeling.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy Adriaenssens

  Wat Tielemans in deze ploeg doet begrijp ik niet ,zwak ,zwak en nog eens zwak ,pasje opzij pasje naar achter ,dat kan ieder.

 • BRAM DE MEY

  hahaha heimo KDB ne prutser, veruit den beste, 1 vd 2 wereldvoetballers die we hebben

 • Kristof Degros

  Hmm Tielemans niet veel inbreng, Witsel dikke nul zoals altijd. liever dembele, mertens in de plaats. Kukeleku mag er 2 gemaakt hebben, maar de rest was om te huilen, dan zie ik toch liever Origi. En carrasco .. die hadden ze ook beter thuis gelaten

 • Meert Dominique

  Lukaku scoort enkel tegen "kleine" ploegen! De RD spelen enkle tegen Janneke en Mieke. Wat wil je als de RD reeds enkele jaren op 1 staan op de FIFA raking? Alle andere ploegen zij kleine ploegen, ja Ronald Koeman, ook Oranje. Zielige zeurende zuren Vlamen toch.

 • eric debanne

  Mertens op de bank want de chouchou van de coach ( Tielemans ) moest spelen ! Goeie rapport maar normale overwinning tegen zulke kleine landen...! En onze wereldspits 2 goals gescoord waarvan een lucky-treffer voor de rest niet gezien ......! Wordt op een plateau bedient, door hele goeie medespelers ...