Ons rapport voor de Rode Duivels: één absolute uitblinker, twee spelers flirten met een buis

De elf Duivels aan de aftrap
Belga De elf Duivels aan de aftrap
Onder regie van een indrukwekkende Kevin De Bruyne boekten de Rode Duivels een 0-4-zege tegen Schotland. Vanzelfsprekend kreeg ‘Kev’ de hoogste score, al flirten er ook twee spelers met een buis. Geef onderaan ook zelf jouw score op tien! 

THIBAUT COURTOIS: 6

Streepje bij. Vijfde clean sheet op rij bij de Duivels. Stond de weinige keren dat de bal in zijn buurt kwam pal. Nu nog eens bij Real Madrid...

Courtois.
Photo News Courtois.

TOBY ALDERWEIRELD: 6

Zal niet snel een bril moeten dragen. Zag meteen dat zijn kopbal net over de lijn was. Zo vaak scoort hij nochtans niet. Zijn vierde voor België.

Alderweireld.
Photo News Alderweireld.

THOMAS VERMAELEN: 7

De jaren hebben geen invloed op zijn klasse, noch op zijn niveau. Speelde in de schaduw van De Bruyne quasi foutloos. Welverdiende goal.

Vermaelen.
Photo News Vermaelen.

JAN VERTONGHEN: 6

Another day at the office. Deed wat van hem verwacht wordt, zonder dat het veel moeite kostte. Nog negen maanden tot het EK begint, Jan.

Vertonghen.
Photo News Vertonghen.

THOMAS MEUNIER: 6

Herpakte zich na San Marino. Deed welgekomen wedstrijdritme op, met het oog op de komende maanden bij PSG, waar hij vreest voor zijn plek.

Meunier.
Action Images via Reuters Meunier.

NACER CHADLI: 7

Of het nu als invaller is of als basisspeler: ontgoochelt nooit bij de Duivels. Een zekerheid voor het EK. Alleen nog die motor upgraden.

Chadli.
Photo News Chadli.

LEANDER DENDONCKER: 5

Oké, zonder meer. Benadert het meeste het profiel van Witsel, maar heeft nog een weg af te leggen als hij die concurrentiestrijd wil winnen.

Dendoncker.
AFP Dendoncker.

YOURI TIELEMANS: 5

Niet zijn beste interlandperiode. Had vaak te veel baltoetsen nodig en maakte slechts sporadisch de juiste keuze. Naar het einde toe wel beter.

Tielemans.
Photo News Tielemans.

KEVIN DE BRUYNE: 8

Genereus. Strooide met assists. Nam er drie voor zijn rekening, of de bal nu stil lag of rolde. Zette nadien eigenhandig de kers op de taart. Straf.

Photo News

DRIES MERTENS: 7

Soms maakt één pass vijf slechte goed. Aanzet van een vijfsterrencounter. Switchte tussen links en rechts. Steevast zijn dartele, energieke zelve.

Mertens.
Photo News Mertens.

ROMELU LUKAKU: 6

Niet altijd even gelukkig in het spel, maar hé: scoorde andermaal – nummer 49 – en bracht de 0-4 aan. Iets wat hem zichtbaar evenveel deugd deed.

Lukaku.
Action Images via Reuters Lukaku.

INVALLERS

YANNICK CARRASCO (77’): 6

Verving Chadli. Deed dat naar behoren.

YARI VERSCHAEREN (86’) –

Kwam in de plaats van Tielemans. Scoorde ei zo na bij zijn debuut.

BENITO RAMAN (90’) –

Loste in het slot Meunier af. Mag zich officieel Rode Duivel noemen.

Geef ook zelf punten
80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  De speler die de meeste ballen recupereerde was Thielemans en de speler die (zonder druk) de gemakkelijkste passes domweg naar een tegenstander gaf was Meunier (ook De Bruyne een paar opvallende). Nu we Verschaeren hebben vrees ik dat Vanaken een plaats zal zakken in de pikorde.

 • dieter van holsbeeck

  Meunier de eerste helft slecht, kon zijn man niet voorbij en liet hem steeds lopen. Dendoncker heeft die steeds moeten afstoppen, dus Dendoncker niet afreken omdat hij voor 2 moest verdedigen aub

 • Maartje Nieuwboter

  Volledig eens met Marc Mijlemans. Tegen San Marino zagen we het alternatief Batshuayi aan het werk. Tot drie keer toe los naast de bal getrapt, steevast NIET op de juiste positie staan (handelsmerk van Lukaku), enz... Lukaku weegt als geen ander op een verdediging. De wijze waarop hij eerst de verdediging aan flarden scheurde voor hij de assist aan Debruyne gaf, dat was absolute topklasse.

 • Alex Vercauteren

  Chadli voor mij ook zeer goed. Cruciaal als je met drie achteraan speelt om iemand te hebben die zoveel werk verzet. Het valt misschien minder op maar is even belangrijk. Daarbij nog balvast en snel. Top!

 • rik cappelle

  Op de bank Foubert zat er ene met houten klompen waarvan 99% in Belgie weet dat hij kan voetballen. Slechts de one procent club met leden als u, Devos en Thijs en co weten dat niet. Maar niemand die jullie dat kwalijk neemt. Het is zoals een kindje met een ongeneeslijke ziekte, daar heeft ook iedereen compassie mee.