Ons rapport: veel zevens, geen gebuisden en pluim voor Verschaeren (en ook u kan punten geven)

Photo News

COURTOIS 6

Betaald verlof. Moest omzeggens niets doen. De paar simpele ballen die hij opraapte of inspeelde, deden wel zijn naam weerklinken op de Heizel.

Photo News

ALDERWEIRELD 7

Scoort aan de lopende band. Laatst in Schotland, nu tegen San Marino. Zit zo aan vijf goals in 95 caps. Toch voor iets goed, die kwalificatiecampagne.

AP

VERMAELEN 6

Altijd secuur en degelijk. Maakt niet uit of de tegenstander Brazilië of een dwergstaat is. Weet en voert perfect uit wat er van hem verwacht wordt.

Photo News

VERTONGHEN 6

De ereronde liep hij met plezier – ’t moet zowat zijn grootste inspanning van de avond geweest zijn. Volhouden Jan: het EK komt steeds dichter.

BELGA

CASTAGNE 7

Zijn niet aflatende inzet loonde net voor tijd in de 9-0. Had voor rust ook al kunnen scoren, maar kopte toen te hoog. Kilometervretertje.

BELGA

TIELEMANS 6

Nooit getest als zes. Herpakte zich wel na zijn flauwe interlandweek in september, met een mooie gekruiste knal als uitschieter. Altijd leuk.

AP

VANAKEN 6

Vergat zijn eerste basisstek op te leuken met een goal – z’n volley ging naast. Liet zich wel veelvuldig betrekken in de combinaties. Bevredigend.

Photo News

CHADLI 7

Trok de lijn van bij Anderlecht door – knappe plaatsbal (2-0) – én van bij de nationale ploeg: stelt nooit teleur als hij zijn kans krijgt. Chapeau.

AP

MERTENS 6

Stuitte in zijn drang naar goals op de binnenkant van de paal. Voorts zijn hongerige zelve. Bleef zelfs na de forfaitscore hoog druk zetten.

AP

E. HAZARD 6

Het uurtje deed hem deugd. Af en toe een versnelling of dribbel, maar zonder climax. Zijn schoten misten precisie. Beter nu dan in Madrid.

AP

LUKAKU 7

Met zijn vijftigste nam-ie geen genoegen. Maakte er twee, al hadden het er gerust vijf kunnen zijn. Kreeg hoe dan ook (terecht) een staande ovatie.

Photo News

INVALLERS

CARRASCO (63’) 6

Verving Eden. Kon als enige invaller niet profiteren van het vermoeide San Marino.

VERSCHAEREN (63’) 7

Kwam in de plaats van Mertens. ’t Bewijs dat de bondscoach in hem gelooft. Versierde een penalty én scoorde.

BENTEKE (76’) 7

Loste Lukaku af. Nam meteen daarna de 7-0 voor zijn rekening.

Hieronder kan u onze Duivels zelf punten geven:
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Madou

  Vanaken kan magistraal zijn maar het komt er niet altijd uit is soms te wisselvallig, wat mij ook opvalt als er 2 tegenspelers hem de bal willen ontfutselen is hij die 9 op de 10 keer kwijt, Vanaken moet ruimte hebben dan is hij op zijn best.

 • Dirk Van der Weeën

  Laat ze maar afbreken Hugo,dat zijn mauve wankers die stik jaloers zijn dat ze zo een speler niet in hun ploeg hebben.Maar ja als het geld op is aan ontslagpremies dan kan je enkel afdankertjes aantrekken of huren.

 • hugo wouters

  Al diegenen die hier Vanaken afkraken begrijpen niets van het voetbalspel. Dat is een echte nr. 10, bekijk zijn looplijnen, altijd aanspeelbaar, ziet al vooraleer de bal bij hem is waar hij zijn pass naartoe zet, heeft een prachtig balgevoel, pas van 50 meter komt correct aan, goed in korte combinaties en kan ook afwerken, had gisteren wat pech daarmee. Poissonnier kent niets van het voetbal, ziet enkel die gene die scoort, wat vooraf ging ontgaat hem.

 • Jack Hals

  De voetballers zelf kun je nog moeilijk belgen noemen.Het belastingsvoordeel dat zij hebben is dus volkomen terecht, en moet gezien worden als een erkenning van hun intrensieke superioriteit die hen onderscheidt van de gewone aardbewoners.Op een eerlijke manier belastingen betalen is iets voor loosers zoals jij en ik.Dat ik nog naar hun wedstrijden ga gaan kijken?No way

 • Marc Dierickx

  Duivels moeten dringend eens leren tussen het doelkader te schieten. 40 pogingen en maar 16 in het kader, dat is juist 40%. Van die 16 pogingen maken ze wel 9 goals dwz dat de gekadreerde kansen aan 56% werden afgemaakt. Dat is dus meer kans dat je scoort dan dat je mist. Als je dat weet kan ik alleen maar zeggen dat ze slecht afwerkten. En wat een gemiste kans om hun record te breken !