Oefenduels moeten bondscoach Martinez helpen om knopen door te hakken

AP
Vandaag blazen de Rode Duivels verzamelen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de laatste twee opdrachten van 2017. De Belgen kijken op vrijdag 10 november (20u45 in Brussel) Mexico in de ogen, en ontvangen op dinsdag 14 november (20u45 in Brugge) Japan. Twee oefeninterlands die bondscoach Roberto Martinez wijzer moeten maken over zijn selectie voor het WK van volgend jaar in Rusland.

België sloot in oktober zijn kwalificatiegroep af op de eerste plaats met het haast perfecte rapport van 28 punten op 30. Nu het WK-ticket op zak is, wil Martinez vooral oefenen tegen landen van buiten Europa. Na Mexico en Japan zullen de Duivels daarom in maart 2018, wanneer de volgende interlands op de agenda staan, sparren tegen tegenstanders uit waarschijnlijk Zuid-Amerika en Afrika.

Martinez krijgt de komende week met het tweeluik een dubbele opdracht voorgeschoteld. Enerzijds het spelsysteem van de Belgen finetunen, anderzijds de uitgebreide spelersgroep reduceren. De bondscoach volgt immers 50 à 55 spelers, en heeft ook nu weer 28 namen geselecteerd voor de interlands. Maar in mei volgend jaar zal hij zijn groep voor het WK wel moeten uitdunnen tot 23.

De plaatsjes in de Belgische selectie zijn dus erg duur, maar door de blessures van certitudes Toby Alderweireld (Tottenham), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Marouane Fellaini (Manchester United), Christian Benteke (Crystal Palace) en Vincent Kompany (Manchester City) krijgen andere spelers nu de kans om zich in de kijker te spelen. Zo zijn Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Laurent Depoitre (Huddersfield) er voor het eerst sinds lang weer bij. En er is natuurlijk de veelbesproken terugkeer van Radja Nainggolan (AS Roma), die zich weer in de gunst van de bondscoach wil knokken.

De Rode Duivels trainen deze namiddag een eerste maal in Tubeke. Die oefensessie zal open zijn voor het publiek. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Hij kan al de bankzitters afvoeren om te beginnen, omdat zijn nooit aan het nodige wedstrijd ritme zullen geraken.

 • frankie bressinck

  Het zijn weer oefenwedstrijden en het regent afzeggingen! De premie is ook niet hoog genoeg zeker? Straks gaat hij Pocognoli nog oproepen!!

 • didier de coster

  alles staat nu al vast , geloof me echt; radja mag zijn vakantie vandaag al boeken , na de kwartfinale zal onze spaanse zorro coach worden in engeland en ne keer van binnen lachen met die domme belgen , zien jullie dat niet voetbalkenners ????

 • Bruno willems

  De bankzitters nie vergeten bij hun club want die mogen ook mee

 • Paul Bruyninckx

  Nu nog, dit is geen trainer maar een kwakzalver, Mirallas oproepen en problemen maken om Radja en als Mirallas lopen er nog vele tussen. Zielig, met deze trainer naar afgang nog voor het begint.