Nu staan we helemaal met voeten op grond: Fransen verliezen ook van... Albanië

AP

Hosanna, nadat België vorige zondag Frankrijk in eigen huis lang domineerde en uitliep tot 1-4. Uiteindelijk werd het nog 3-4, maar de prestatie van 'Onze Jongens' mocht er meer dan wezen. Na het pijnlijke verlies in Wales gisteravond werd de knappe Belgische zege al in perspectief gezet (Wilmots: "We dachten dat we er al waren. Dat blijkt niet het geval") en vandaag moet die conclusie extra in de verf gezet worden. De Fransen, met zeven wijzigingen ten opzichte van de ploeg die van België verloor, gingen immers ook onderuit tegen Albanië. In Tirana werd het 1-0. Ergys Kace maakte vlak voor rust het enige doelpunt met een knappe vrije trap (zie hieronder).

Vine Foot France's post on Vine

Zeker in die eerste helft speelden de 'Haantjes' bijzonder apathisch en waren ze in aanvallend opzicht nergens. Doelman Lloris kwam zelfs meer aan de bal (14 keer) dan spits Giroud (13). Na de pauze een wat beter Frankrijk met de inbreng van Pogba en Valbuena. Maar die laatste, een lichtpuntje, Fekir en Pogba konden niet scoren. "Tijd dat deze jongens op vakantie gaan", is de conclusie van L'Équipe. "Maar niet met een goed gevoel." Deschamps: "We hebben onze honger en het vuur verloren in deze maand juni. Het ontbrak ons aan bijzonder veel dingen."

De Fransen bereiden zich met louter oefenwedstrijden voor op het EK van volgend jaar in eigen land. Het doet buiten mededinging mee in groep I, waarin onder meer Portugal en Denemarken zitten. De Denen spelen momenteel nog het kwalificatieduel met Servië. Portugal gaat na een zege op Armenië (2-3) aan kop in de groep.

AFP
AFP
AFP