Nainggolan weer sterk met AS Roma tegen Chelsea: "Ik kan alleen maar hopen op een selectie voor Duivels"

Photo News
Vrijdag maakt Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de oefenduels tegen Japan en Mexico. Wie er weer niet zal bijzijn, is Radja Nainggolan. Dat maakte de bondscoach vandaag nogmaals duidelijk. Gisteren leefde 'Il Ninja' na een sterke partij tegen Chelsea nog op hoop. 

Nainggolan pakte uit met een assist voor de tweede goal van El Shaarawy en speelde opnieuw als een metronoom op het Romeinse middenveld. “Ik heb vandaag geprobeerd om alles te geven, zowel verdedigend als aanvallend. Ik probeer mezelf elke week te bewijzen op het veld. De keuze ligt bij de trainer, maar ik hoop dat ik er weer bij kan zijn. Maar dat verwachtte ik vorige keer ook al. Ik kan alleen maar hopen”, aldus 'Il Ninja' bij vtm. 

Na de 3-3 op Stamford Bridge twee weken geleden wipt AS Roma over Chelsea in de Champions League-groep. "Verdedigend houden we al voor de vierde keer op rij de nul. Bovendien scoren we tegen een goeie ploeg als Chelsea drie keer. Alleen voor de pauze gaven we misschien wat te veel ruimte weg. Of we ons al mogen opmaken voor de achtste finales? Kijk naar Qarabag dat gaat gelijkspelen bij Atlético. Alles is nog mogelijk, maar het vertrouwen is."

Nainggolan probeert Hazard af te houden.
AFP Nainggolan probeert Hazard af te houden.

Moet gezegd dat Chelsea vooral defensief heel zwak voor de dag kwam in Rome (zie video hieronder). "Het is moeilijk te bepalen wat het probleem is”, reageert Courtois op de website van de Blues. “Dit seizoen is elke wedstrijd lastig. We moeten opnieuw een evenwicht vinden en die mentaliteit terugvinden waardoor we geen goals binnenkrijgen en clean sheets kunnen noteren.” Courtois maakt de vergelijking met vorig seizoen, het kampioenenjaar van Chelsea. “Toen waren er wedstrijden waarin ik niets te doen had, of soms maar een redding moest uitvoeren”, legt hij uit.

Zondag krijgt Chelsea een kans om zich, voor eigen publiek, te herpakken in de competitietopper tegen Manchester United. “We moeten zondag een reactie tonen want vandaag hebben we een slecht beeld van onszelf getoond. Tegen Manchester United moeten we terugvechten.”

REUTERS8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • roel beckers

  Martinez ge kent er niets van. Enkel winnen tegen prutsploegskes. Dat je Naingolan niet mee in de kern opneemt is een ware schande. Een de sukkels van de voetbalbond staan erbij en kijken ernaar. In de eerste ronde eruit in Rusland zonder Naingolan, let maar op!

 • eric debanne

  Zolang die Spaanse coach van mijn voeten coach blijft zal hij hem niet bij zijn kern doen, hij moet er niet van weten, hoe goed hij nog is ! Gewoon schandalig !

 • Michaël Van Gansbeke

  Hoort er altijd bij te zijn. Een trainer die hem niet meeneemt kan beter een caféploeg gaan coachen.

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  Radja moet er niet alleen bij zijn , hij moet altijd spelen . er is geen betere op zijn plaats ! daar moet je geen trainer voor zijn om dat te weten

 • Rob Reners

  Je kam beter spelers opstellen die in 2 jaar 3 wedstrijden spelen,ofwel nooit opgesteld worden,neen Naingolan kan je toch niet opstellen,speelt iedere week de pannen van het dat in de serie A,nee dan kan je toch niet meespelen met die kanjers van Aaaaaanderlecht een schande als die stomme Martinez hem niet opstelt ,dan kan je zien dat die man een vete heeft tegen Radja.