Nainggolan: "Soms ben je de ene dag de held en dag erna niemand"

PHOTO_NEWS
Radja Nainggolan is hot. De middenvelder van AS Roma speelt al een hele poos op hoog niveau en was in de oefeninterland van de Rode Duivels in en tegen Frankrijk nog goed voor een puntgave prestatie én een knap doelpunt, zijn derde in elf interlands. "De ploeg heeft gewonnen, en dat is het voornaamste", bleef de 27-jarige middenvelder op de vlakte. "Wales is echter veel belangrijker, de kwalificatie telt."

Nainggolan verwacht dat de opponent van vrijdag niet zo defensief voor de dag zal komen als tijdens hun duel van november 2014 in Brussel (0-0). "Zij spelen thuis, ik denk toch dat ze voor de overwinning zullen gaan. Ik verwacht een gesloten openingsfase, maar daarna wel wat meer ruimte. Dat zij met Gareth Bale een wereldspeler in de rangen hebben? Ook wij hebben flink wat toppers in onze rangen", aldus een immer zelfzekere Nainggolan.

"Ene dag de held"
De Indonesische Belg kreeg in binnen- én buitenland veel lof voor zijn uitstekende prestaties van zondag in het Stade de France. "Dat doet deugd en het is altijd leuk om complimenten te krijgen, maar je weet nooit wat de volgende wedstrijd zal brengen. Soms ben je de ene dag de held en de dag erna niemand. Ik doe gewoon mijn best en wil de ploeg iets bijbrengen. Ik weet dat ik dat kan, ik ben gewoon heel zeker van mijn kwaliteiten."

Niet-selectie WK
De bladzijde Frankrijk is overigens al omgeslagen voor de Antwerpenaar. "Ik denk eerlijk gezegd meer over mijn niet-selectie voor het WK in Brazilië dan over mijn wedstrijd tegen Frankrijk. Dat ik er op het WK niet bij was, heb ik intussen verteerd en dit is een andere campagne en een nieuwe start. Het is belangrijk voor mij om nog beter te doen en om vooruitgang te blijven boeken. Ik wil zo goed mogelijk blijven presteren om nog meer krediet te krijgen", aldus 'Il Ninja', die nog niet weet wat zijn toekomst brengt. "Ik ben voor de helft eigendom van AS Roma en voor de helft van Cagliari. Hopelijk komt er snel duidelijkheid."

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS