Nainggolan: "Of ik me nu gedisciplineerder zal gedragen? Ik ben altijd braaf geweest"

Photonews
Radja Nainggolan mag zich opnieuw Rode Duivel noemen. De 29-jarige middenvelder van AS Roma zit in de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de oefeninterlands tegen Mexico (vrijdag 10 november in Brussel) en Japan (dinsdag 14 november in Brugge). "Ik vreesde ook nu weer gepasseerd te worden, deze selectie doet dus echt deugd", vertelde Nainggolan vandaag in het nationaal oefencentrum in Tubeke.


Nainggolan was afgelopen juni het laatst bij de nationale ploeg. Nadien riep Martinez hem twee keer niet op. "Ik moet bekennen dat het wel aan me knaagde", vertelde de Antwerpenaar. "Ik kon mijn niet-selectie moeilijk aanvaarden. Ik stond met Roma op het trainingsveld toen ik mijn selectie vernam, en kon het eerst niet geloven. Maar ik ben erg blij er nu weer bij te zijn en kan de komende dagen bijpraten met de coach."

Radja Nainggolan op training met Dembélé.
BELGA Radja Nainggolan op training met Dembélé.


Nainggolan lijkt, ondanks zijn prima prestaties bij Roma, niet zeker te zijn van een plaats in de WK-kern van de Belgen. De afgelopen maanden kwam er ook ruis op zijn relatie met de bondscoach. Nu krijgt de 'Ninja' de kans om zich weer in de gunst van Martinez te voetballen. "Maar ik heb niet het gevoel dat de komende interlands een examen voor mij vormen", aldus Nainggolan. "Ik ga op het veld komen zoals ik elke wedstrijd speel en voel geen bijkomende stress. Ik ga gewoon op mijn match focussen. Ook naast het terrein ga ik niet veranderen. Ik ben altijd braaf geweest, al zal ik er nu wel op toezien steeds op tijd te komen (lacht)."


De middenvelder greep in 2014 naast een selectie voor het WK in Brazilië. "Maar toen lagen de kaarten toch anders, minder mensen in België kenden mij en mijn manier van voetballen toen. Maar ik denk dat ik sindsdien wel getoond heb waar mijn kwaliteiten liggen. Ik hoop dat ik de kans krijg ze nogmaals te tonen en naar het WK te gaan. Dat ik de voorbije maanden op de steun van andere Duivels kon rekenen, deed alvast deugd en toont dat ik goed in de groep lig. Ook de aanmoedigingen van de fans waren belangrijk voor mij."

BELGA

Na 15 minuten naar binnen

Voor de ogen van heel wat fans werkten de Rode Duivels vanavond ook een training van ruim een uur af. De focus lag vooral op explosiviteit. Nainggolan trok echter, net als Eden Hazard, Matz Sels, Adnan Januzaj en Leander Dendoncker, al na een kwartier opwarming naar binnen om daar nog wat te werken.

BELGA

Laurent Depoitre en Adnan Januzaj willen zich aan bondscoach tonen

Voor Laurent Depoitre en Adnan Januzaj dateerde de laatste oproeping alweer van een tijdje geleden. Zij willen de komende dagen laten zien dat de bondscoach ook met hen rekening moet houden.

Depoitre speelde in oktober 2015 zijn enige wedstrijd in het Belgische shirt. De spits van Huddersfield Town trof toen raak tegen Andorra. "Dat ik nu geselecteerd was kwam toch wel als een kleine verrassing", gaf Depoitre dinsdag toe in het nationaal oefencentrum in Tubeke. "Ik voelde wel dat ik stilaan weer naar mijn beste niveau toegroei, dat ik haalde bij AA Gent en in de Champions League-campagne met de Buffalo's. Bij Porto had ik het mentaal moeilijk omdat ik weinig speelde, maar nu heb ik opnieuw plezier in het voetballen. Ik hoop dat ik de komende oefeninterlands de kans krijg om me te tonen."

In juni volgend jaar begint het WK, hoopt Depoitre in Rusland van de partij te zijn? "Daar ben ik niet echt mee bezig", aldus de aanvaller. "De concurrentie bij de Belgen is niet min, vooral voorin. Maar ik ga me als ik de kans krijg volledig geven."

Ook Adnan Januzaj heeft voor het eerst sinds 2015 weer een plaatsje bemachtigd in de kern van de Rode Duivels. "Ik ben erg blij met deze selectie", verklaarde de 22-jarige Brusselaar. "Ik wil de ploeg helpen en mijn job doen. Ik voel me bij Real Sociedad goed in mijn sas, de trainer gelooft in me en de Spaanse competitie ligt me. Ik wil deze vorm doortrekken naar de Rode Duivels."

Januzaj maakte deel uit van de Belgische selectie op het WK 2014. Droomt de aanvaller van een nieuwe deelname? "Dat zou uiteraard heel mooi zijn, maar we zien wel. Ik weet dat ik de voorbije jaren een betere voetballer ben geworden, ook al speelde ik niet altijd in clubverband en werd ik niet geselecteerd voor de Duivels. Maar ik ken mijn kwaliteiten en zal me honderd procent geven. Wil de bondscoach me op de wing-back uittesten? Geen probleem, met de jeugd van Anderlecht speelde ik al in zo'n systeem."

Depoitre.
BELGA Depoitre.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris bogaerts

  Ik vind hem ne toffe speler en hij zet zich 100% in op het veld.

 • bob jansens

  als hij echt rode duivel wil zijn dan had hij beter geen interviews gegeven, maar zich beperkt tot een nuchtere "ik ben blij dat de bondscoach mij opgeroepen heeft, en zal alles doen om dit vertrouwen niet de beschamen"

 • Marnix Malone

  Dus je wordt als Rode Duivel niet meer opgeroepen met een persoonlijk telefoontje en felicitaties, maar via Twitter? Het had thans al een eerste stap richting praten gewees. De bondscoach heeft toch eenieders GSMnummer?

 • Sacha Van der Putten

  @Marcus, waar zou het dan misgegaan zijn? Hij is captain bij AS Roma, wordt daar op handen gedragen en speelt constant op een hoog spelen. Maar hey, laten we vooral Januzaj en co oproepen!

 • Marcus Camps

  Als hij niet beseft waar het is misgegaan, is de kans klein dat het goedkomt ...