Mpoku kiest voor nationale ploeg van Congo

BELGA
Marc Wilmots heeft een optie minder in het aanvallend compartiment bij de Rode Duivels. Paul-José Mpoku, aan de slag bij het Italiaanse Chievo Verona, kiest immers voor de nationale ploeg van Congo. Dat laat de flankaanvaller zelf weten via sociale media. Eerder trad de ex-speler van Standard aan voor de Belgische jeugdelftallen.

Mpoku vierde al zijn debuut voor DR Congo. Maar aangezien de middenvelder nog geen officiële wedstrijd speelde, kon hij in principe nog steeds voor de Rode Duivels kiezen. "Voor mij is de tijd gekomen om te beslissen", aldus de 23-jarige Mpoku. "Ik had tijd nodig om na te denken en te bidden. Verder diende mijn clubsituatie stabiel te zijn om de belangrijkste beslissing uit mijn carrière te nemen. Vandaag heb ik dan ook de eer aan te kondigen dat ik ervoor kies om te spelen voor de Congolese nationale ploeg."

"Ik aanvaard dus de selectie van coach Florent Ibenge", vervolgde Mpoku, die momenteel door Standard uitgeleend wordt aan de Italiaanse eersteklasser Chievo Verona. "Ik zal het truitje van Democratische Republiek Congo met vreugde en fierheid dragen! Ik wil wel nog duidelijk maken dat ik zowel van Congo als van België houd. Dat zijn mijn twee landen en dat zal niet veranderen!", besloot Mpoku, die in een videoboodschap meer uitleg zal geven over zijn keuze.

Op 5 september neemt DR Congo het op tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek, een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2017.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.