Mocht Martínez vertrekken na EK, dan is Clement geen kandidaat: “Ik zou zéker weigeren”

Clement en Martínez.
Photonews en REUTERS Clement en Martínez.
Met of zonder bondscoach Roberto Martínez (46) na het EK? In afwachting op een antwoord op die vraag is Philippe Clement (45) alvast duidelijk: “Ik zou zeker weigeren.”

Roberto Martínez is straks einde contract en ongetwijfeld zullen binnenkort weer mooie clubaanbiedingen komen voor de Spanjaard. Bovendien is het nog maar de vraag of de voetbalbond kan tegemoetkomen aan de financiële looneisen van Martínez. Na het brons op het WK en de hoge vlucht die de nationale ploeg nam, heeft die het recht om een forse loonsverhoging te eisen.

Mehdi Bayat, bondsvoorzitter en tevens de eerste sportieve verantwoordelijke, vreest voor het zwarte gat mocht Martínez vertrekken. Martínez is een trainer die een heel andere invulling gaf aan de term ‘bondscoach’. Hij heeft oog voor de jeugdopleiding, denkt mee over de professionalisering van het héle Belgische voetbal, is tot nader order ook technisch directeur, en naast dat alles is-ie ook begenadigd in zijn PR-rol. Who’s next? Wie kan desgevallend in de voetsporen van zo een persoonlijkheid treden? Bayat en CEO Peter Bossaert zouden – mócht Martínez opstappen – liefst opnieuw in zee gaan met een jonge trainer/manager. Bayat loopt net als iedereen in het voetbal hoog op met Philippe Clement. Maar in een groot eindejaarsinterview met deze krant schiet Clement die piste zélf af: “Ik zou zéker weigeren; dat weet ik nu al. Ik zit volop in de dynamiek van clubcoach – ik wil elke dag op het veld staan.”

Overtuigen

De voetbalbond hoopt nog steeds dat ze Martínez kan overtuigen om door te gaan tot het WK 2022 in Qatar. In een reactie op het interview met Clement laat Mehdi Bayat weten dat een eventueel aanzoek aan de Brugse trainer nu absoluut niet aan de orde is. “Ten eerste omdat er nog geen beslissing is over Martínez – we zullen daarover eerst met hem praten. En ten tweede, Clement ligt onder contract bij Club Brugge. Dat is dus louter hypothetisch. De vraag stellen, heeft nu geen enkele zin.

Lees hier het interview met onze Man of The Year en kampioenenmaker Philippe Clement: “Ik ben geen opportunist, als je weet hoe lang ik assistent ben gebleven, en dat ik mijn carrière ben begonnen bij een club die iedereen mij afraadde. En toen ik naar Genk ging, stonden die négende”

Martínez.
AFP Martínez.18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • iwan Rombouts

  Martinez een topcoach vinden zegt al veel. Enkel kwalificaties tegen Janneke en Mieke. Eén betere match tegen Brazilië in een eindronde, voor de rest nougabollen. In de UK kon hij niet mee, hij kan vooral zichzelf en zijn zogezegde verwezenlijkingen heel goed verkopen. Is meer Hollander dan Spanjaard. Afvoeren aub.

 • lu marissen

  In het voetbal is elk verhaal een dikke leugen dus hij zal Martinez wel opvolgen want de meeste toptrainers gaan zeker passen voor die job.lang leve de grootste corrupte voetbalbond van de wereld

 • André Christiaens

  Een trainer moet geen hoog niveau halen, hij moet zorgen dat er 11 vrienden tussen de lijnen staan, Neemt nu drie - vier spelers uit de RD en ze halen zelfs geen resultaten meer. Inderdaad Van Moer en Co dat waren RD die allemaal in Belgische clubs speelde, de enige die Van Moer benaderd bij de RD is Kevin De Bruyne, een spits dat geen bal kan controleren, dan was die van Lier veel beter.

 • werner humblé

  Zou liever hebben dat Martinez blijft, pracht vent ! En als hij dan toch moet gaan , liever een buitenlander aub , Pep mss ! Die maakt van De Bruyne zijne kapitein en Hazard zal nog hoogstens mogen invallen want Pep wil direct spelen en niet breien .

 • marc germeau

  Als Clement dat zegt, dan weet je het: hij volgt Martinez wel degelijk op...