Mertens als invaller naar EK? "Ach, coach weet wat hij aan me heeft"

BELGA
Dries Mertens was één van de tien Rode Duivels die present tekende op de eerste training van de Belgen tijdens hun driedaagse stage in Knokke-Heist. Voor de 29-jarige winger van Napoli was het echter niet de eerste trainingssessie met het oog op het EK, hij begon enkele dagen geleden al aan de EK-voorbereiding met enkele looptrainingen en extra oefeningen in Neerpede.

"Als ik eerlijk moet zijn, was dat niet mijn eigen keuze", lachte Mertens. "Ik ben niet meteen de man van de voorbereiding, ben vrij snel fit en speel liever wedstrijden", klonk het. "Al is zo'n voorbereiding uiteraard wel nodig, het is ook het ideale moment om met het hele team samen te zitten."

Stand-in Hazard
Bondscoach Marc Wilmots had vorige week bij de bekendmaking van zijn selectie laten optekenen dat hij Mertens (of Eden Hazard) veeleer op links ziet staan, en dat hij op rechts voor de diepgang van Yannick Carrasco of Divock Origi kiest. Dat was vrij verrassend, omdat de Leuvenaar in de nationale ploeg steevast op rechts speelde. "Ach, de coach kent me goed genoeg en weet wat ik kan. Hij weet dus wat hij aan me heeft en zal me gebruiken als hij me nodig heeft. Ik lig er niet wakker van of dat nu als basisspeler of als 'supersub' is, ik wil gewoon goed doen voor de groep. Als de coach me nodig heeft, sta ik er", aldus Mertens.

Italië
Mertens kijkt tijdens de eerste groepswedstrijd van de Belgen - op 13 juni in Lyon - Italië in de ogen en dat wordt een speciaal duel voor hem. "Ik ben blij dat we tegen Italië spelen", aldus de in Napels wonende winger. "Makkelijk wordt het niet, want Italië vormt een stevig geheel en is tactisch en verdedigend heel sterk", klonk het bij Mertens, die overigens verwacht dat er normaal gezien snel schot komt in het dossier rond zijn contractverlenging bij de Italiaanse vicekampioen.

Photo News
BELGA
BELGA
EPA
Photo News