Martínez over Nainggolan: "De deur is altijd open blijven staan"

BELGA
Voor het eerst sinds 9 juni behoort Radja Nainggolan weer tot de selectie van de Rode Duivels. Bondscoach Martínez geeft de middenvelder van AS Roma een kans om zich te bewijzen in de komende twee oefeninterlands, tegen Mexico en Japan.

Martínez probeerde de vragen over Nainggolan wat te ontwijken en schetste het bredere kader van zijn selectiepolitiek: "In de kwalificatiecampagne was het belangrijk zo goed mogelijk te presteren. We wilden bij de top 7 van de wereld zijn om zo reekshoofd te zijn bij de loting." Met nog 8 maanden te gaan tot het WK, breekt er nu een nieuwe periode aan voor de Rode Duivels. "De voorbereiding begint nu. Ik volg 50 à 55 spelers. Jongens als Praet, Castagne en Denayer presteren goed, maar haalden de selectie net niet. Er zijn wel kansen voor Januzaj, Depoitre en Nainggolan. Ze verkeren in goede vorm en krijgen daarom de kans om deel uit te maken van de ploeg, indruk te maken. Als ze goed spelen, kunnen ze misschien bij de groep blijven."

Of Martínez persoonlijk contact had opgenomen met Nainggolan wou hij niet gezegd hebben. "Zoals alle Duivels volg ik Radja van dichtbij. Ik heb hem live gezien tegen Chelsea op Stamford Bridge. Hij is in goede doen. Ik probeer altijd de beste ploeg te selecteren en dat is nu niet anders. De verhalen die circuleerden waren veel dramatischer dan de realiteit. De deur heeft altijd open gestaan. Maar de selectie bestaat uit 28 spelers, hé!"

BELGA
Photo News13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Van een leugenaar gesproken ! Die Spaanse pummel liegt dat hij het zelf gelooft !

 • Dirk Vanhecke

  Als we met deze trainer naar het WK gaan zullen ze rap weer thuis zijn. Beste spelers moeten altijd spelen ongacht hun karakter. Een coach moet hiermee om kunnen gaan en dat kan Martinez duidelijk niet. Ik zie echt niet veel evolutie tegenover de vorige trainer.

 • Dave Janssens

  Ondertussen reageert twitter als een stel kleine kinderen. Jongens jongens.

 • wil baken

  De bond moet Martinez nu buiten gooien, het volgend WK is weer jaren verder.....de gouden generatie gaat ten onder nog voor ze één gewonnen hebben tegen een voetballand. Kan je toch niet vatten die die nog nooit gewonnen hebben tegen een voetballand, vriendenmatchen ja.

 • GEERT SCHRIJNEN

  Ik denk dat er nog anderen zijn die zich nog meer moeten bewijzen...