Martínez: "Ik zal de komende dagen zeker ook een goed gesprek met Radja hebben"

Nainggolan en Martínez vandaag op de training in Tubeke.
Photo News Nainggolan en Martínez vandaag op de training in Tubeke.
Voor Roberto Martínez vormen de duels tegen Mexico en Japan een kans om te kijken welke spelers aanspraak mogen maken op een plek in de kern voor het WK van volgend jaar in Rusland. Enter Nainggolan. "Ik wil nu zien of Radja deze kans grijpt. Hij moet, net als elke andere speler, zowel op als naast het veld laten zien dat hij een WK-selectie verdient", aldus Martínez.
Martínez in overleg met Thierry Henry en Graeme Jones.
Photonews Martínez in overleg met Thierry Henry en Graeme Jones.

Radja Nainggolan zou, gezien zijn sterke prestaties bij de Italiaanse topclub AS Roma, in principe een certitude moeten zijn, maar de laatste maanden leek er een haar in de boter te zitten tussen de middenvelder en de bondscoach. Martinez riep hem tweemaal niet op. Nu is de Antwerpenaar opnieuw van de partij.

"Radja heeft bij zijn club de goede vorm beet en verdient een selectie", legde de Spanjaard dinsdag uit in het nationaal oefencentrum van Tubeke. "Ik wil nu zien of hij deze kans grijpt. Hij moet, net als elke andere speler, zowel op als naast het veld laten zien dat hij een WK-selectie verdient. Ik zal de komende dagen zeker ook een goed gesprek met hem hebben."

Goed in zijn vel

Door de blessures van meerdere sterhouders heeft Martinez enkele Duivels vanonder het stof gehaald, zoals Laurent Depoitre en Adnan Januzaj. "Interessante spelers waarmee ik graag wil samenwerken", aldus Martinez. "Laurent is bij Huddersfield Town goed op dreef, hij viel me al bij AA Gent op en hij heeft in Engeland op korte tijd al veel progressie gemaakt. Ook Januzaj doet het goed bij Real Sociedad, de Spaanse competitie is hem op het lijf geschreven. Ik zie dat hij zich goed in zijn vel voelt en kijk ernaar om hem aan het werk te zien."

Fellaini en Kabasele

Marouane Fellaini ontbreekt in de Belgische selectie omdat hij niet fit was. Toch kwam hij afgelopen weekend met zijn team Manchester United in actie. "We willen met Marouane geen risico nemen", verduidelijkte de Spanjaard. "Hij is nog niet volledig hersteld, en we gunnen hem nu de tijd om volledig te recupereren. Stonden er kwalificatiewedstrijden voor de deur, hadden we hem wellicht wel opgeroepen. Maar niet voor oefenmatchen. Voor de rest lijken alle opgeroepen spelers fit te zijn. Ook Christian Kabasele, die afgelopen weekend een trap kreeg. Maar we moeten de trainingen afwachten om te zien wie tegen Mexico kan spelen."

Martínez dolt met Dembélé.
Photonews Martínez dolt met Dembélé.
Photonews13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • didier de coster

  hoe langer dat diene mislukte spaanse zorro de voeten veegt met radja , dan hoop ik dat ze rap terugstaan in brussel , en ik ben een echt fan van de rode duivels

 • Roger Deprez

  Hij zou beter een goed gesprek moeten te hebben met de vele bankzitters in zijn ploeg en zeggen waar het op staat,misschien help dat wie weet.

 • Marnix Malone

  Dave.. Radja was terecht verontwaardigd, samen met een groot deel van de supportersaanhang (die het collectief verdedigen). De bondscoach verdzdigt zijn enige bron van inkomsten: luisteren naar de bond...

 • Eddy Van Roosbroeck

  Ik ben eens benieuwd met wat voor leugen Martinez na dit gesprek nu zal afkomen . Ligt niet goed in de groep,geen disipline,rook,drinkt teveel spelers voor nr 10 niet in vorm of ?????. misschien teveel doelmannen.

 • Dave Janssens

  Je kan niet zeggen dat Nainggolan op een bescheiden manier solliciteerde naar de nationale. Meermaals liet hij zijn onbegrip en teleurstelling optekenen. Nu hij er weer bij is, verwacht Radja ook in de basis elf te staan? 'Eens goed praten' lijkt me allerminst een slecht idee. Want men moet alvast het land en het collectief gaan verdedigen, niet de eigen speelkansen.