Martínez: “Dat Carrasco de bal bij die penalty aan een 18-jarige geeft, doet me nog het meeste plezier”

BELGA
“Ik ben heel tevreden”, trapte Roberto Martínez een open deur in na de 9-0 tegen San Marino. 

“We zeiden vooraf dat onze attitude en ingesteldheid belangrijk zou zijn vandaag. We bleven gedisciplineerd en het was ook belangrijk dat we gaandeweg niet egoïstischer werden. Ik ben heel blij met het geleverde spel, met hoe we tot kansen kwamen én met het groepsgevoel. Als je Yannick Carrasco bij de penalty de bal aan een 18-jarige ziet geven, dan is het die menselijke kwaliteit van deze groep die me nog het meeste plezier doet.”

Photo News

Ook over de prestaties van Hans Vanaken en Yari Verschaeren was Martínez lyrisch. “Je bent hiervoor nooit te jong en je moet niet naar het buitenland om je potentieel ten volste te kunnen benutten. Vanaken groeit nog altijd, in België, bij een ambitieuze en goed gestructureerde ploeg. Zijn prestatie vandaag zat vol knowhow, timing en kwaliteit. En wat Verschaeren betreft, het is alsof hij hier al jaren rondloopt. Ongelofelijk dat hij drie maanden geleden nog bij de u21 zat en een jaar geleden nog bij de u18. Dit is een prachtig voorbeeld van de toekomst van het Belgische voetbal.”

BELGA

“Dat we nog steeds nummer één zijn op de ranking? Zo’n ranking gaat vooral over consistent zijn en dat zijn we ook. We hebben een goeie groep gevormd. Nummer één zijn op die ranking is één ding, naar een groot tornooi gaan om te winnen is nog wat anders.”

Photo News
BELGA



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • joachim albert

    @ N Verpoort, zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje... tijdens deze kwalificaties dan zoveel beter? Of gaan die ook geen 1/4 finales halen? We zijn nr 1 van de wereld en de mensen durven nog altijd te klagen... vermoedelijk bent u de beste op uw werk en in uw leven, anders moogt ge zulk commentaar niet geven. Indien u geen fan bent, onthoud u van commentaar. Dank u. Mvg

  • Natacha Verpoort

    Martinez: een geluk dat je tegen al de zwakste van Europa gespeeld hebt! Je zal NOOIT de kwartfinale halen op die manier van spelen met uw groepke! NOOIT!

  • jan Bruyndonckx Jan

    Prachtige match tegen een zwakke tegenstander, mag gezegd. Toch puik dat ze bleven gaan op zoek naar het record. Ook mede dat in gedachten zeker een dikke pluim voor Carasco om in die omstandigheden de bal aan Yari te geven. Knap getrapte penalty. (gelukkig maar, niet evident om als anderlechtspeler een penalty te scoren). Knappe invalbeurt van Yari, bekroont met die penalty. (van een fcb sup)