Louis van Gaal: "Ja ik had Belgisch bondscoach kunnen worden, maar ik heb het laten lopen"

ap
Louis van Gaal staat ondertussen al een tijd aan de kant. Niet dat er geen enkele ploeg naar de diensten van de Nederlandse topcoach hengelde sinds zijn ontslag bij Manchester United in mei 2016. Van Gaal vertelt zelfs nu in de Volkskrant dat hij de job als bondscoach van de Rode Duivels heeft laten schieten. "Terwijl ik dat een geweldige uitdaging vond."

In de zoektocht naar een nieuwe bodscoach voor de Rode Duivels kwam ook Louis van Gaal in beeld, maar de voetbalbond vertelde toen dat het vooral op financieel vlak een moeilijk te bewandelen piste was. In het Nederlandse dagblad de Volkskrant vertelt Van Gaal nu zelf dat hij de Rode Duivels liet schieten. "Het eerste jaar kon ik nergens op ingaan", zegt Van Gaal over de periode na zijn ontslag bij de Mancunians. "Vanwege de voorwaarden die Manchester stelde aan mijn afkoopsom. Daarom heb ik bijvoorbeeld België laten lopen. Terwijl ik dat een geweldige uitdaging vond."

Een opvallende ontboezeming. Van Gaal kon dus wel degelijk bondscoach worden van de Rode Duivels. "Ik was zo wraakzuchtig dat ik het heb laten gaan. Eigenlijk dom, want de sportieve overweging is het belangrijkste. Maar zo stond ik er toen nog in. Het draaide bij mij meer om de wraak: dat ze (Manchester United red.) alles moesten betalen."

Van Gaal zegt wel dat hij geen spijt had bij het maken van die keuze. Het gevoel ging dus boven de ratio. "Ik ben afgegaan op mijn gevoel. Dat is vaak bij mij hoor. Ik ben een rationeel iemand. Maar als mijn gevoel zegt dat het anders is, prefereer ik het gevoel. Daarmee moet ik leven. Niet met de ratio."
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Cleynhens

  Neem de ploeg NU over en we gaan verder staan voor het WK, ben daar absoluut zeker van. Ben da gezever van dieje Martinez meer dan beu.

 • Marcus Camps

  Als je je eigenlijke job niet meer mag uitoefenen, moet je uitbetaald worden. Een concurrentiebeding is relevant, in die richting van een arbeidscontract. Maar ja niet de eerste keer dat voetbalclubs/bonden hun eigen gebruiken proberen te doen gelden.

 • Eddy verhaeven

  Stel u terug kandidaat Louis want met die Spanjaard gaan we het niet redden .

 • Ronaldo vatrijp

  Dat is jammer, een vak man van top tot teen.

 • willy vangeel

  Heeft wel een slechte Nederlandse ploeg hoger getild dan een Goede Belgische ploeg onder Wilmots. Dat hij een betere trainer dan Martinez is weet iedereen en dat hij lef heeft en keuzes durft maken ook.