Kompany openhartig over blessureleed: "Ik begrijp dat mensen zich zorgen maken"

Sinds een liesblessure een kruis maakte over zijn EK, is het even stil geweest rond Vincent Kompany. Er gingen hier en daar al stemmen op dat de zoveelste blessure wel eens het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen. Maar dat is buiten Kompany zelf gerekend. In een interview met programma Fanatico van Play Sports vertelt hij openhartig over zijn moeilijke periode. "Uiteraard heb ik het even moeilijk gehad, maar nu voel ik me weer goed."

Kompany blesseerde zich begin mei in de halve finales van de Champions League met Manchester City tegen Real Madrid. Na amper zeven minuten zat zijn wedstrijd erop. Al snel werd duidelijk dat er ook over zijn EK een kruis kon gemaakt worden. Een serieuze aderlating voor de Rode Duivels. Ook Kompany zat even in de put. "Nu gaat het goed, maar uiteraard heb ik het even moeilijk gehad. De operatie is goed verlopen en nu kan ik terug vooruit kijken. Ik heb ondertussen tijd genoeg gehad om opnieuw positief te denken. Het is hard werken om terug te komen."

Volgens velen zou de nieuwe blessure, de vijfde al dit seizoen, wel eens het einde van de carrière van Kompany kunnen betekenen. Lieven Maesschalk, bekend kinesist, spreekt de twijfelaars tegen. Kompany zou volgens hem nog zeker vier à vijf jaar op topniveau kunnen spelen. Betekent dat ook dat we onze kapitein op het EK 2020 aan het werk zullen zien? "Alles op zijn tijd", relativeert de 30-jarige verdediger. "Het EK 2020 zou inderdaad mooi zijn, zeker met een wedstrijd in Brussel. Het klinkt misschien raar, maar dit seizoen heb ik me gewoon té goed gevoeld om me mezelf in vraag te stellen. Al begrijp ik wel dat mensen zich zorgen maken. Maar ik zal zelf de beslissing nemen wanneer ik stop. Ik voel me zelfs nog te goed om aan een carrière van slechts vier of vijf jaar extra te denken."