Kevin De Bruyne niet te spreken over loting: “Schande dat alles nu al vastligt, dat voelt als competitievervalsing”

Kevin De Bruyne kwam na de galawedstrijd tegen Cyprus voor de microfoon van VTM Nieuws nog even terug op de EK-loting. Doordat twaalf landen een eigen stadion aanbieden voor het EK krijgen zij ook het thuisvoordeel in hun eigen arena’s. Daardoor komen ze sowieso in een vaste poule terecht. “Een schande”, stak De Bruyne van wal. 

De Rode Duivels komen uit in groep B. Mét tegenstanders Rusland - jawel, opnieuw de Russen - en Denemarken. Waarom? Wel, er zijn vier reekshoofden (Italië, Engeland, Spanje en Duitsland) die als gastland in één bepaalde groep moeten uitkomen. Het andere land uit pot 1, Oekraïne, mag dan weer niet met Rusland in één groep opgedeeld worden door de politieke spanningen. Doordat Duitsland zich gisteren verzekerde van een status als reekshoofd is het dan ook honderd procent zeker dat Rusland en Denemarken in onze EK-poule belanden. En dat dat nú al het geval is, is niet naar de zin van ‘KDB’. “Voor mij voelt dat als competitievervalsing. Voetbal is meer en meer een business geworden”, klonk het onder meer bij de spelmaker.

Kevin De Bruyne
VTM Nieuws Kevin De Bruyne157 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  De finale wordt Italië tegen Frankrijk ...!

 • jos jansen

  Iedereen weet al dat Rusland het EK gaat winnen,waarom er naartoe gaan!De corruptie tenboven!

 • Dave Janssens

  Als ik tussen de lijntjes lees mag de ronde van vlaanderen ook in Oezbekistan gereden worden en moeten we daar niet over klagen volgens bepaalde "opiniemakers" ergens in de media. "Het ligt aan onszelf" gaat men verder. Ah ja? Ons kent ons of wat? Schieten op de pianist is makkelijk zat maar weinig moedig vriend. De dag dat het gezwets hier stopt geef ik gratis vaten a volonté. Gaat dus nooit gebeuren.

 • Jos Fonteijn

  Als het nieuwe Brusselse voetbalstadion op tijd was opgeleverd, dan had België ook thuisvoordeel gehad tijdens de poulefase van het komende EK. Helaas heeft België zijn kandidatuur door "omstandigheden" (bureaucratie) moeten intrekken.

 • Anna Kupper

  Groot gelijk Kevin, op voorhand bepaalde loting door het feit dat de beste ploeg ter wereld geen eigen stadion heeft. Bedankt jullie belachelijke Brusselse politiekers. Gewoon vernederend.