Journalist die stelde dat Duivels nooit halve finale zouden halen keert z’n kar volledig, maar "nooit nog op vakantie naar België"

photo news / rv
't Kan verkeren. Na de groepswedstrijd tegen Tunesië was de Nederlandse voetbaljournalist Valentijn Driessen nog bikkelhard voor de Rode Duivels. De halve finale of de finale halen zou nooit lukken, stelde de reporter van de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ toen. Maar de Duivels zitten wel degelijk in de halve finale en Driessen stelde zijn mening ook helemaal bij. "Nu gaan ze het halen", zei Driessen tegen Jan Boskamp.

 "De Belgen een halve finale of finale? Ja, dan denken ze helemaal verkeerd. Of ze hebben weinig verstand van voetbal. Als deze ploeg tegen een goede aanval komt te spelen, dan gaan ze heel veel goals incasseren. Tunesië scoorde er ook twee. Die scoren nooit op een WK." De vlijmscherpe woorden van Driessen waren er niet naast, op 23 juni. Maar nu, twee weken en drie Duivelse WK-matchen laten, is de Nederlander op zijn stappen moeten terugkeren.

"Valentijn, wat vond je van de Belgen?", vroeg Boskamp aan zijn landgenoot. De reactie van Driessen loog er niet om. "Finale. Nou gaan ze het halen. Ze hebben zich te pletter gewerkt. Belgen vinden het duidelijk niet prettig als je kritisch bent. Of ik nog met vakantie zou gaan naar België? Neen, dat niet. Ik zou er snel door rijden, als ze me al laten passeren."

Boskamp en Driessen na de zege van de Rode Duivels tegen Brazilië:

Driessen na Belgische zege tegen Tunesië:
60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  At the end.......had hij dus gewoon gelijk

 • Ivan VanStaeyen

  Nu is het niveau in de wereld weer gezakt? Zelfs Eric Gerets (generatie 1986) vindt/weet dat deze generatie beter is. Frankrijk heeft veel slechter voetbal laten zien maar de Belgen zijn de verwende gasten? Gun je het de Belgen niet, geen probleem, maar geef dat dan toe ipv de waarheid onrecht aan te doen. Die mannen moeten serieus wat geluk in hun rugzakje hebben zitten. Bij hun ploeg in het buitenland en dan nog wel bij de nationale ploeg op dit WK ook.

 • Ivan VanStaeyen

  Zeker niet alle NL hopen dat BE wint. Dwz. BE heeft iets wat NL niet heeft. Als ik voor mezelf spreek, NL was steeds mijn 2de ploeg. Als de BE niet ver geraakten hoopte ik dat voor de NL Blij zijn voor anderen lijkt niet meer van deze tijd. Respect voor NL die nu voor BE gaan. In slechtere BE tijden zal ik hetzelfde doen voor NL.

 • pascal de bruycker

  Meneer VAN HAUWAERT , ik blijf er bij dat de groep van Guy Thijs van 1986 in menig opzicht veel sterker was , de tegenstanders boden trouwens toen ook meer weerstand , wat het toen niet makkelijker maakte . Nu zijn het een bende verwende gasten , en niet alleen de Belgen...

 • pascal de bruycker

  wat een geleuter , dat is een spel en de ene maal heb je meer geluk dan de andere keer . Feit is dat het niveau wereldkundig sowieso veel gezakt is , dus maken we nu wat meer kans , alhoewel Frankrijk moet je nooit onderschatten , die lui hebben ook al veel pech gehad...