Januzaj haalt neus op voor selectie bij beloften: "Hij bleef liever bij zijn club"

Photo News
Adnan Januzaj zit niet in de selectie van Marc Wilmots voor de oefeninterlands tegen Italië en Spanje. Op zich geen wereldschokkend nieuws gezien het moeizame parcours van de huurling van Borussia Dortmund: de 20-jarige aanvallende middenvelder komt er weinig aan spelen toe.

Geen reden voor Wilmots dus om hem op te nemen in zijn selectie. Op de persconferentie van de bondscoach kwam echter aan het licht dat Januzaj opgeroepen was voor de beloften, maar een selectie niet zag zitten. Een feit waarvan de bondscoach nota nam, maar dat ongetwijfeld niet in goede aarde zal vallen.

Januzaj had door zijn afkomst de keuze uit liefst vijf verschillende nationale ploegen: de Rode Duivels, Albanië, Bosnië, Turkije en Kosovo. De speler liet iedereen lang in het ongewisse over zijn plannen. Pas eind april vorig jaar, minder dan twee maanden voor de start van het WK in Brazilië, viel het verdict: Januzaj koos voor de Rode Duivels.

Enkele weken later nam Wilmots hem op in zijn definitieve WK-selectie. Een gegeven dat her en der voor tandengeknars zorgde: Januzajs verdiensten in de kwalificatie voor Brazilië waren immers nihil. Op 7 juni 2014 maakte Januzaj zijn officiële debuut voor de Rode Duivels. In de oefeninterland tegen Tunesië viel hij na 74 minuten in voor Eden Hazard. Op het WK speelde hij in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea een uur.

Nadien geraakte de interlandcarrière van Januzaj in het slop. Bij het Manchester United van Louis van Gaal kwam hij vorig seizoen weinig aan spelen toe. Een uitleenbeurt aan Dortmund drong zich op, maar ook daar zijn de speelkansen schaars. Zijn neus ophalen voor een selectie, zelfs al is het bij de beloften, lijkt daarom niet de beste carrièrezet van Januzaj. "Enzo Scifo heeft met hem gebeld, maar hij gaf niet de indruk graag naar de beloften te komen. We konden afleiden dat hij liever bij zijn club bleef", aldus Wilmots. Wordt ongetwijfeld vervolgd.