Jan Vertonghen valt uit met verzwikte enkel, scan moet uitwijzen hoe lang hij out is

AP
Tottenham neemt geen risico's met Jan Vertonghen, die in het duel tegen West Brom door zijn enkel ging. De Rode Duivel zal zich morgen laten onderzoeken om een idee te krijgen van de ernst van de blessure. Dat zei Spurs-coach Mauricio Pochettino op de persconferentie na de wedstrijd.

Vertonghen hinkte in de 85e minuut naar de kant. Na een onschuldig duel kon de Belgische recordinternational niet meer voort. Net als collega-Rode Duivels Mousa Dembélé en Romelu Lukaku had hij last aan zijn enkel.

"Hij sloeg zijn enkel om", legde oefenmeester Pochettino op zijn persbabbel na de wedstrijd uit. "Ik kan er nu nog niet veel over kwijt. We moeten afwachten. Morgen zal de enkel onderzocht worden."

Na de vervanging van Vertonghen incasseerde Tottenham nog een doelpunt van Jake Livermore. West Brom won voor eigen publiek met 1-0 en kocht zichzelf zo wat tijd onderaan het klassement.

Getty Images
REUTERS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frankie bressinck

    En Alderweireldt mocht ook nog eens meedoen en dan verliezen tegen de laatste. Tja..

  • Gunther Serneels

    Het zal toch weer niet waar zijn zeker?!

  • Thierry JAMBAGE

    Straks gaan ze alle 23 moeten opgeven.