Jan Vertonghen mist interlands tegen Rusland en Cyprus

Photo News
Pech voor Jan Vertonghen. De recordinternational mist de interlands tegen Rusland en Cyprus.

Een naam mag Roberto Martínez vrijdag alvast schrappen uit zijn selectie. Jan Vertonghen staat enkele weken aan de kant met een hamstringletsel opgelopen op training. De verdediger miste vorig weekend de match op Everton. Verder onderzoek wees een scheurtje uit. De communicatie van Spurs is duidelijk: ten vroegste weer beschikbaar na de interlands. Hij stapte niet mee op het vliegtuig naar Belgrado, waar Tottenham woensdag in de Champions League Rode Ster ontmoet. 

België speelt binnen tien dagen eerst in Rusland (16/11), daarna thuis tegen Cyprus (19/11). De Duivels gaan op zoek naar een perfect parcours in hun EK-groep. Achterin wordt het sowieso puzzelen voor de bondscoach. Naast Vertonghen mist ook Thomas Meunier de interlands. Hij liep in de Champions Leaguematch tegen Club Brugge eveneens een hamstringletsel op. Martínez hoopt dat er dinsdag- en woensdagavond niet nog meer slachtoffers vallen in de Champions Leagueconfrontaties. 

 Martínez maakt vrijdagmiddag zijn uitgebreide kern bekend. 

Vertonghen met Pochettino tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Rode Ster twee weken geleden.
AP Vertonghen met Pochettino tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Rode Ster twee weken geleden.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Martinez weet al lang dat een groot deel van zijn verdediging op zijn laatste benen loopt..(Mulder & Mulder jr. hebben het al lang gezien, stomme belgen -nog- niet.maar oh...nieuwe spelers oproepen, of deze anders opstellen, voor mijn part tegen flutploegen, heeft er nooit echt ingezeten. Men ziet ook tegen zwakkere ploegen hoe wankel deze kan zijn..

 • eric debanne

  We hebben spelers toch genoeg om hem te vervangen ......? Hij is wel de beste op zijn positie natuurlijk

 • Herman Valaert

  En dan ? Ander en betere zeker ?

 • Baldr VanHoek

  Spijtig maar ook mooi nu kunnen we ook hopelijk wat meer nieuwelingen voor verdediging testen.