HERBELEEF hoe jonge Duivels vroege voorsprong weggaven tegen Mali

AFP
  • Halve finale op WK U17 in Chili
  • Mali ook al tegenstander in groepsfase
  • Sterke Afrikanen misten toen 26 (!) kansen in 0-0
  • In eventuele finale wacht Mexico of Nigeria
Nieuwe update beschikbaar

highlights

90

89

85

80

72

56

51

45

36

32

22

16

13


alle berichten

review

90

Over en out
Het laatste fluitsignaal schalt door het stadion en toch ontgoocheling bij onze jonge landgenoten, die hun huid duur verkocht hebben. Ze hebben met een groot hart gestreden, maar een blunder van Jens Teunckens was het begin van het einde. Enkele kansen op 2-2 werden niet benut waarna Koita met 1-3 het licht uitdeed.

89

Op haartje na 2-3!
De puik ingevallen Dennis Van Vaerenbergh kopt een vrije trap door en dat terwijl de Malinese doelman wel heel ver staat ver uit zijn doel staat. Samuel Diarra heeft echter nog een schitterende reflex in huis om zijn foute positie recht te zetten. Klasse!

85

Het is helemaal over: 1-3
We laten de 2-2 liggen en dan valt de beslissing aan de overkant via Sekou Koita. Te veel ruimte gekregen en vervolgens met veel overtuiging binnenkant paal voorbij Teunckens getrapt. Het is voorbij mensen, maar wat hebben we genoten van deze jonge bende.

EPA

80

We hebben nog tien minuten
Met de moed der wanhoop proberen we nog wel met een bedrijvige Dante Rigo, maar het vet lijkt van de soep. Het is nog uitkijken voor de tegenstoten van Mali. Dennis Van Vaerenbergh komt wel nog in stelling, maar schiet in de draai over. Hier zat toch weer meer in!

72

Vancamp in één tijd over!
Knappe invalbeurt van Dante Vanzeir, die normaal gezien het mooie weer maakt bij RC Genk. Mooi afgelegd tot bij de vrijstaande Jorn Vancamp, maar de spits van Anderlecht trapt onbesuisd over. De kans op 2-2 is weg!

AFP

66

Eerste keer aan vijandig doel
Samuel Diarra moet een eerste keer ingrijpen op een scherpe voorzet van de weer kwiek ingevallen Dante Vanzeir. Het is de eerste keer in twintig minuten dat de Belgen dreigen. Dat zegt ook veel natuurlijk...


62

Dubbele wissel
Triest als het zo moet eindigen, dit zag niemand aankomen. Jens Teunckens grijpt zich naar het hoofd en wordt getroost door Wout Faes. Bob Browaeys grijpt in en brengt Van Vaerenbergh en Vanzeir voor Mangala en Azzaoui.

56

BLUNDER Teunckens!
Oh nee, wat een totaal foute inschatting van Jens Teunckens. Het jeugdproduct van Club Brugge komt uitgelopen om een bal te plukken, maar ziet de bal over zijn hoofd botsen. Sidiki Maiga loopt goed door en maakt er 1-1 van. Makkelijkste goal uit zijn carrière, pijnlijk moment voor onze goalie...

54

Koita met volgende poging
Tien minuten gespeeld en daar is de volgende kans al via Sekou Koita, maar zijn geplaatst schot verdwijnt gelukkig over de kruising. Alle hens aan dek bij de Duivels, die het moeilijk hebben.

51

Malle trapt nipt voorlangs!
Te makkelijk balverlies in de buurt van de middencirkel en dan staan de gele troepen uit Mali vliegensvlug voor onze kooi. Aly Malle snijdt de zestien binnen en haalt meteen laag uit. Knap schot en Teunckens is blij dat de bal aan de goeie kant van de paal belandt.

47

Daar gaan we weer!
De grote finale of een duel om de derde plaats? Omstreeks kwart voor elf weten we het! Mali begint pittig aan de tweede helft met de 17-jarige Boubacar Traoré die meteen uitpakt met een stevige kopbal. De buffelstoot gaat enkele meters naast.

45

1-1 is de ruststand
Twee prachtige assists hebben tot twee fraaie doelpunten geleid van Dante Rigo en Boubacar Traore. Mali had overwicht, maar echt veel kansen leverde dat niet op. De Belgen prikten geregeld en kunnen hun voetje naast de sterke opponent zetten.

43

Bal even in de ploeg houden
Met 1-1 gaan rusten, daar hadden we op voorhand zeker voor getekend. De Duivels proberen het leer in de rangen te houden en er zelfs nog eens uit te komen, maar de crossbal van Mangala is niet zuiver genoeg. Duimpje omhoog, het plan was goed.


40

Maiga mikt ook te hoog
Nog vijf minuten tot de rust en de Afrikanen willen toch nog eens op het gaspedaal gaan staan. Sidiki Maiga krijgt ruimte om te trappen, maar ook hij mikt veel te hoog. Het vizier van Mali staat toch niet goed afgesteld. Gelukkig maar!


39

Teunckens technisch werkloos
Zuur toch voor de doelman van onze Duivels, hij heeft nog niet echt een bal moeten pakken, maar moest zich toch al eens omdraaien. Nummer 9 Malle drukt nog eens af en dienst trap vliegt niet eens ver over. Het gaat goed op en neer.

36

Vancamp profiteert niet!
Fofana vindt het duidelijk al cadeautjestijd, zijn verschrikkelijk slechte pass belandt in de voeten van de levensgevaarlijke Jorn Vancamp en die haalt als een echte spits meteen uit. Diarra heeft een prima parade in huis. De hoekschop is bijna ideaal voor Wout Faes, maar de paars-witte verdediger besluit naast.

32

Azzaoui viseert het zijnet
We komen er toch nog eens uit en die Azzaoui van Wolfsburg is een sneltrein op zijn flank. Zijn aflegger bereikt geen ploegmaat en de herkansing levert een schot in het zijnet op. Even optisch bedrog, het leek wel of het 2-1 stond!

28

Afgeweerde trap
De motor komt stilaan op gang en Mali drijft het dreigingsniveau flink op, dit keer met een schot van Koita dat gelukkig op het Belgische been van Lemoine strandt. Ook in de herneming kunnen de Malinezen Teunckens niet bedreigen, het wordt wel nog een (ongevaarlijke) corner.


26

Misbaar bij bondscoach
Mamadou Fofana stopt even kapitein Wout Faes onder de graszoden en krijgt terecht geel, aan de overkant gaat Christophe Janssens even een zetje geven aan Aly Malle maar er is niks aan de hand. De bondscoach van Mali denkt daar anders over.

22

Ai, daar is de gelijkmaker
Jammer, jammer, jammer! Halfweg de eerste helft hangen de bordjes in evenwicht. Moussa Diakite brengt op rechts enig knap voor met buitenkantje voet en aan de tweede paal staat Boubacar Traore moederziel alleen om droog in de hoek te knallen. 1-1, alles te herdoen.

20

In een zetel
Een beter scenario kan je niet verzinnen en het is niet eens onverdiend want Mali maakt voorlopig niks klaar. Dit is niet het Mali dat we verwacht hadden.

Twitter Belgian Football

16

Daar is de 1-0!
Wat een piekfijne pass van Jorn Vancamp, hij zet Dante Rigo op weg naar de openingstreffer (via de paal). Verrassing van formaat hier, de U17 alweer op voorsprong! PSV-product Rigo scoorde ook al met een heerlijke vrije trap tegen Costa Rica.

13

Vancamp afgeblokt!
Vinnige uitbraak op rechts van Ismail Azzaoui en hij legt de bal prima klaar voor Jorn Vancamp. De spits van Anderlecht ziet zijn schot op een Malinees been stranden, prima kans voor de Duivels!

12

Tempo ligt laag
Weinig opwinding tot nu toe en dat heeft alles te maken met de trage balcirculatie, geen van beide teams slaagt erin om een goeie combinatie en versnelling op de mat te toveren.


8

Wachten op kansje
Het spel speelt zich voorlopig af op de helft van onze landgenoten, maar ze zijn nog niet in de problemen gekomen. Zelf eens de neus aan het venster steken, lukt voorlopig niet. Azzaoui, Vancamp en Ademoglu worden voorlopig niet bereikt.


5

Geen wervelwind
De openingsminuten leveren toch niet meteen een indrukwekkende stormloop op, benieuwd of de Malinezen opnieuw 26 kansen gaan afdwingen. Daar ziet het voorlopig niet naar uit, maar het is nog vroeg dag.


2

Oprapertje voor Teunckens
Tegen Zuid-Korea en Costa Rica had hij een belangrijk aandeel in de kwalificatie, benieuwd of Jens Teunckens (17) van Club Brugge zich opnieuw kan onderscheiden. Hij mag al een eerste keer het leer voelen na een slap schotje.


0

Aftrap gegeven!
Het eerste fluitsignaal weerklinkt en het moge duidelijk wezen dat de Malinese oorlogstroepen maar één strijdplan hebben: aanvallen! Benieuwd of onze Jonge Duivels een antwoord vinden op de machine.

0

Mali razend ambitieus
We tellen af naar de aftrap, de temperatuur stijgt in het Zuid-Amerikaanse Chili. De Malinezen - uitgedost in het geel - zitten al met het hoofd bij de finale: "Onze honger is alleen maar groter geworden. Wij denken al verder dan deze halve finale en willen de wereldtitel." De Malinese bondscoach Baye Ba meent dat zijn mannen die Belgische piepkuikens wel zullen opvreten. Lees er HIER alles over!


0

Onze eerste finale?
Er staat heel wat op het spel vanavond want bij winst tegen de Afrikanen dan staan we gewoon in de eindstrijd van een wereldkampioenschap. Van de vier teams in de halve finale heeft Nigeria het mooiste palmares: al vier wereldtitels. Mexico heeft er al eentje op het conto, Mali kon nog nooit met de beker pronken.

0

Opwarming in volle gang:

0

Steun bij de vleet
Axel Witsel wenst zijn jonge collega's veel succes voor vanavond, ze zullen het dan ook kunnen gebruiken gezien de tegenstand: het swingende Mali, dat met niks minder tevreden is dan de wereldtitel. Ook onze Belgian Red Flames U16 steken onze jongens een hart onder de riem. Lees er HIER alles over!

0

Deze elf moeten het doen
Bob Browaeys voert toch enkele wissels door in zijn basiself. Matthias Verreth is geschorst door Ismail Azzaoui van het Duitse Wolfsburg. Goed nieuws is wel dat verdediger Laurent Lemoine terug is uit schorsing, de jongeman van Club Brugge is een belangrijke schakel. Rubin Seigers schuift door naar het middenveld terwijl Christophe Janssens op linksback mag postvatten.


voorbeschouwing

De groepsfase overleven, was al een ferm nummertje, maar wat volgde voor onze Jonge Duivels daar in Zuid-Amerika tartte pas echt alle verbeelding. De jonge knapen van Bob Browaeys legden in de achtste finale Zuid-Korea over de knie (2-0) om afgelopen maandag ook nog eens de maat te nemen van Costa Rica (1-0). Een knappe vrije trap van Dante Rigo later staan onze nationale jonkies gewoon in de halve finale tegenover Mali.

Gebrand op revanche
En die tegenstander kennen ze nog want in de groepsfase liepen we hen ook al eens tegen het lijf, dat was in de openingsmatch. Het bleef toen 0-0, maar het mag een mirakel genoemd worden dat we die pot niet verloren. De Afrikaanse machine liet maar liefst 26 kansen liggen en zal gebrand zijn op een klinkende revanche.

Halen we een nu al legendarische finale of niet? Volg het vanavond LIVE mee op HLN.be!


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00