Hazard (ziek) en Depoitre (enkel) niet aanwezig op het trainingsveld

BELGA
De Rode Duivels hebben vandaag een groepstraining afgewerkt ter voorbereiding op de oefenmatch van dinsdag tegen Spanje. Onder massale belangstelling van het publiek stonden 21 spelers op de oefenterreinen in Neerpede. In vergelijking met de kern van de 3-1 overwinning tegen Italië ontbraken Eden Hazard en Laurent Depoitre. Die eerste moest ziek afhaken, Depoitre heeft last aan de enkel.

Bondscoach Marc Wilmots liet na de training weten wat er exact aan de hand is met Eden Hazard en Laurent Depoitre. Lees er alles over op HLN SPORT PLUS (deze maand GRATIS!)

Zo'n 1.500 Belgische supporters waren afgezakt naar Anderlecht om de Rode Duivels aan het werk te zien. Door de aanslagen in Parijs waren de controles aan het trainingsveld gevoelig verscherpt. Politieagenten fouilleerden bezoekers en controleerden rugzakken. Er waren ook politiehonden aanwezig.

De oefenwedstrijd van dinsdag tegen Europees kampioen Spanje (20u45) gaat ondanks de terreurdreiging na de aanslagen in Parijs gewoon door. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) pleegde daarover overleg met de Spaanse voetbalbond en de bevoegde veiligheidsinstanties. Om veiligheidsredenen mogen supporters geen zakken of tassen meenemen in het Koning Boudewijnstadion. Er zullen ook bijkomende controles worden uitgevoerd.

Afgelopen vrijdag maakten de Rode Duivels hun naam waar als nummer een op de FIFA-ranking met een klinkende 3-1 zege tegen Italië. Spanje werkte tegen Engeland ook een oefenpot af. Dankzij doelpunten van Mario Gaspar en Santi Cazorla werd het 2-0.